„Live By Night”: Бен Афлек с нова екранизация по Денис Лихейн

Бен Афлек не спи! Обра награди (повечето – конюнктурно присъдени) с „Арго” и се впуска в нов проект – той ще пише, режисира и играе в адаптацията на Денис Лихейн „Live By Night” („Те живеят в нощта”). Предподготвителният период вече е започнал, а историята е от времето на Сухия режим в Бостън.

В центъра на сюжета е Джо Кохлин – полицейски син, неустоял на изкушението да опита от екстрите в света на организираната престъпност. Той изкачва „вътрешната” стълба на успеха, задачите му включват пътувания – от Тампа до Куба, срещи с красавици, пройдохи и отрепки, не го подминават отмъщението и изкуплението – и всичко това звучи… разнообразно. И предизвикателно, защото е в епоха. И не забравяйте, че предишното „сътрудничество” на Афлек с Лихейн беше страхотният „Жертва на спасение”.

Снимките на „Live By Night” трябва да започнат през есента, така че е логично скоро ще научим подробности около избора на актьори.

Ето и официалният синопсис на романа.

Бостън, Масачузетс, началото на 20 век – епохата на Голямата депресия и Сухия режим, когато контрабандата на алкохол и организираната престъпност в САЩ процъфтяват. Алкохолът се лее, куршумите свистят, а един мъж се заема да остави своя отпечатък върху света. Но животът от тъмната страна има висока цена.

С перото на разностранен и вълнуващ разказвач Денис Лихейн представя интригуващата история на израстването на Джо Кофлин от дребен крадец до най-успешния контрабандист на ром.

Историята може да ви звучи познато: синът на виден полицай попада сред лошите и става един от тях. Но в ръцете на Лихейн сагата за възхода на Джо Кофлин до върховете на криминалната върхушка е свежа, нюансирана, гарнирана с алкохол, оръжия и мацки – и се разпростира от Бостън до Тампа и Куба. Докато Кофлин потъва все по-дълбоко в тъмната страна, сред онези, “които живеят в нощта и танцуват бързо” – той провокира един въпрос: Може ли хем да си добър гангстер, хем добър човек?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. ооо, книгата си я купих преди няколко дни и я започвам следващата седмица.

  2. Книгата е додолу! Авторът въобще не може да пише, но виж – филм може и да стане от това чудо!