Ридли Скот

Винаги когато в едно изречение става дума за фантастика и Ридли Скот ние наостряме уши – малко по детски казано, но все пак е по-добре от другия анатомично ориентиран израз, които първо ни хрумна. Независимо какво е мнението ви за последния му филм в жанра, това е Ридли Скот и никой не може да отрече, че е заслужил предостатъчно доверие.

Сега научаваме, че Скот и компанията му „RSA” готвят поредица сай-фай късометражки, заедно с „Machinima”. Скот ще е изпълнителен продуцент на 12 филмчета с различни режисьори, работили с „RSA”, които покрай рекламите си имат предостатъчно опит с кратките форми. Нищо не е сигурно, но просто за информация, сред режисьорите, които се споменават, са Мартин Скорсезе, Сам Менсес, Катрин Бигълоу, Нийл Бломкапм, Джо Карнахан и Андрю Доминик.

Ето какво казва Скот за новите си партньори „Machinima” и техните уеб-сериали, сред които са „Halo: Forward Unto Dawn”, „Mortal Kombat: Legacy” и „Battlestar Galactica: Blood and Chrome”:

„С новите медии се променя начинът, по който зрителите се свързват с филмите и техните създатели, и „Machinima” са страхотен партньор за нас. Това е изключителна възможност и за нашите творци и за зрителите.”

Президентът на „RSA” Джулс Дейли допълва:

„Има страхотни таланти, които понякога нямат възможност да осъществят страхотни идеи, подходящи за късометражни филми. Може да е утвърден режисьор, които иска да опита нещо ново, или гениален млад режисьор от Швеция, които да ни изненада. Това е бъдещето. Нова територия, която смятаме, че трябва да разузнаем.”

О, и да не забравим да споменем – има вероятност някои от тези късометражни филмчета впоследствие да бъдат доразвити като пълнометражни.

А тъй като в началото на новината споменахме последната фантастика на Скот, искаме да допълним, че има и леко раздвижване около „Прометей 2” – Нуми Рапас потвърди, че се е срещнала с режисьора и работата по сценария вече е започнала. Засега не знаем кой точно работи по него (актрисата също твърди, че няма представа), но е сигурно, че Деймън Линделоф няма да се завърне, което е отлична новина.

Ето какво казва Рапас пред The Playlist:

„Работят по сценария. Видях се с Ридли в Лондон преди няколко седмици. Много искам да работя с него отново и знам, че и той иска да снима продължението. Само трябва да намерим вярната история. Надявам се да успеем… Работата с Ридли беше истинско удоволствие. Понякога беше много тежко. Имах синини и одирания и емоционално също бях съсипана. Но беше невероятно изживяване да съм в неговия свят и в неговата вселена… Интересно е, че повечето хора, с които съм говорила за първия филм, виждат нещата много различно. Някои, които са го гледали повече пъти, откриват нови неща. Има ги и религиозните аспекти и се получават много интересни разговори. Според мен има много неща, които да разгледаме във втория филм. Много бих искала да го направим.”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. 😀 Жив и здрав 🙂
    НЕ знам как да го коментирам това … 12 късометражни фантастики продуцирани от Ридли, една от които режисирана от Скорсезе … със сигурност би било любопитно, но някак си предпочитах 12 пълнометражни фантастики, половината от които режисирани от Ридли 🙂 🙂

    Ще видим де …
    А за „Прометей“ същото … така или иначе ще го правят, така че да го правят по-бързо … и съм сигурен, че този път ще бъде без забележки :))))

  2. На мен лично този проект ми звучи прекрасно. Дано се получи!
    Стискам палци и за „Прометей 2“. 🙂 🙂