Възможностите трябва да се преследват – и използват. От честата употреба на това мото „Къщата на Мишката” може само да печели – най-вече публика, а впоследствие – и боксофис приходи. И както е ясно, че милиони ще отидат да видят в края на годината „Rogue One: История от Междузвездни войни”, така Disney не разчитат (само) на тази сигурност, а и на… популярността на олимпийските спортове. Именно по време на игрите в Рио ще дебютира следващия трейлър на „Rogue One” (очаква се в четвъртък), както това вече сториха с новия трейлър на „Смелата Ваяна” („Moana”). Приключението включва полубог и тийнейджърка, които се отправят на морско пътешествие, за да спасят народа на Ваяна. 

Този нов рисуван мюзикъл е режисиран от опитните майстори Рон Клемънтс и Джон Мъскър („Малката Русалка”, „Аладин”, „Принцесата и жабокът”), заедно с тях сценаристи са Джаред Буш („Зоотрополис”), Памела Рибън („Samantha Who?”) и Таика Уаитити („What We Do in the Shadows”), а главните роли озвучават дебютантката Аули’и Кравало и пълният с ентусиазъм Дуейн Джонсън (полубогът Мауи поразително прилича на Скалата, особено в шанатвите физиономии).

Както в повечето анимации на Disney, музиката ще играе голяма роля и в „Смелата Ваяна”. За нея отговарят създателят и звездата на „Hamilton” и „In the Heights” Лин-Мануел Миранда и композиторите Опетаиа Фоа’и и Марк Мансина. Оказа се, че не сме ви представили едно тийзърче – как малката Ваяна си играе с океана, а също и супер-готината млада Аули’и и как се случва така, че точно нея избират за ролята на Ваяна – вижте!

https://www.youtube.com/watch?v=k5BSJzUXcbw

Сред актьорите, които участват с гласовете си във филма, са още Джемайн Клемент, Рейчъл Хаус, Темуера Морисън, Алън Тудик и Никол Шерцингер. Видяхме вече набързо (в по един кадър) чудовището от лава, лудото екипажче от кокосови пирати, както и тъпия петел, който трудно се задържа върху мореплавателен съд. Време е да припомним синопсиса на „Смелата Ваяна”, а след него са подредени визии с част от важните герои във филма:

Преди три хиляди години най-великите мореплаватели в света кръстосвали южните части на Тихия океан, откривайки островите на Океания. Но изведнъж, за хиляда години, техните пътешествия спрели и днес никой не знае защо. В „Смелата Ваяна” енергичната и безстрашна тийнейджърка Ваяна (Кравало), дъщеря на вожда на народа от остров Мотунуи, отплава на дръзко пътешествие, за да се докаже като капитан откривател и за да сбъдне незавършената мисия на нейните прародители. По време на пътуването си, тя се среща с някога могъщия полубог Мауи (Джонсън) и в борба с насрещните ветрове и течения на открития океан, двамата поемат на приключение, в което се сблъскват със страховити чудовища и наистина невъзможни обстоятелства…

Премиерата на „Смелата Ваяна” („Moana”) е 23 ноември 2016.

Moana-Gramma-Tala Moana-Heihei Moana-Kakamora Moana-Maui-20160810 Moana-Moana-20160810 Moana-Pua Moana-Tamatoa Moana-Tui-and-Sina

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *