Първи трейлър на „Клетниците”

от на 2012-05-31
 

Да! Oui! Yes! Честно – не че сме го очаквали, ала първият трейлър на „Клетниците” на Том Хупър отговаря на всички предположения и залагания – филмът ще се превърне в хит и ще обира награди през 2013 година. Филмът ще се състезава и за „Оскар”-и. Ако не се сбъдне това пророчество – значи Академията не разбира от мюзикъли!

Ан пее добре, както можеше да се очаква. В актьорския екип просто няма случайни хора, пък и вече сме споделяли подробности по проекта и е ясно, че един от ангажиментите на звездите е да изпълняват партиите си. Песента на Фантин „I Dreamed a Dream” само ни подготвя за последващи изненади. Епичната сага по безсмъртния роман на Виктор Юго ще се превърне във фаворит и на критиците, и на публиката – факт!

Ето отново детайли по сюжета и Бродуейския хит:

Бившият каторжник Жан Валжан (Хю Джакман) е коренно променен след престоя зад решетките – един достоен, уважаван господин, собственик на фабрика и кандидат за кмет. Когато той решава да помогне на една от работничките си Фантин (Ан Хатауей), съдбата се обръща срещу него и приема образа на вечния му преследвач – инспектор Жавер (Ръсел Кроу). Фантин напуска този свят и грижата за малката й дъщеричка Козет (когато порасне – Аманда Сейфрид) поема Жан Валжан. Години по-късно Козет се влюбва в Мариус (бунтар, деец на френската революция от средата на 19 век; в ролята – Еди Редмейн, видяхме го до Мишел Уилямс в „My Week with Marilyn”), по когото си пада и Епонин (Саманта Баркс). В ролите на Тенадрие и Мадам Тенардие ще видим Саша Барон Коен и Хелена Бонам Картър. Възвишени чувства, различни стремежи, буря от емоции бушуват в особената атмосфера, създадена от майстора Юго в тази история от началото на 19 век. Двойката Жан Валжан-Жавер отдавна се е превърнала в нарицателно за „arch-enemies”. Париж, раздиран от революционни брожения, оживява с невероятен образ именно в „Клетниците”. Героите трябва да направят своя избор – какво са готови да пожертват по пътя и в стремежа си към любов, справедливост и щастие.

Съвсем неслучайно постановката на Бродуей на „Клетниците” е едно от най-успешните шоута в продължение на години. Създаден от Ален Бублил (стихове) и Клод-Мишел Шьонберг (музика), мюзикълът е поставен за пръв път в Париж през 1980 година, пет години по-късно – и на „West End”, а през 1987 година се качва на Бродуей. „Клетниците” е третият най-дълго игран мюзикъл там – след „Фантомът от Операта” (той все още е на сцена), и „Котките” („затворен” през 2000 година), „Клетниците” има в актива си 6680 представления, видян е от 60 милиона души в 42 държави, на 21 езика в цял свят, има 2 номинации и осем спечелени награди „Тони”.

Премиерата на филма на Том Хупър е предвидена за 14 декември. Зад камерата е Дани Коен („Речта на краля”), който се справя повече от блестящо с пресъздаването на визията. Впечатлението може да допълни и официалния фотоматериал от снимачната площадка.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2012-05-31 at 15:04

  Иии… ебаси колко goosebumps пуска тоя трейлър!

  Много добре!

  :)

  Отговор

 • Кишо
  2012-06-01 at 07:38

  А! Невероятносно – прав е legrandelf за тръпките :) С риск да разтроя някои от вас ще кажа само, че това е моят „Прометей“ :)

  Отговор

 • 2012-06-01 at 10:25

  Ох – и двамата сте много прави :)
  Чудех се дали да не напиша нещо подобно на признанието на Кишо в текста, ама нали все пак съм „гастрол по покана“ – реших да не „разстройвам“ Дрин! 😛 8)

  Отговор

 • 2012-06-01 at 12:47

  Бе к’во ще ме разстройваш, всеки си чака неговото си.
  А тук, преди да ме побият каквито и да е тръпки, ще трябва да чуя как пее Ръсел Кроу. Слушал съм песни на групичката му, но това е друга работа.

  Отговор

 • Z
  2012-06-01 at 13:42

  Ръсел е машина, не го мисли ! :)

  Отговор

 • 2012-06-07 at 11:57

  Аз него не го мисля. За ушите си се притеснявам. :)

  Отговор

Коментирайте