Дейвид Финчър

Спомняте ли си когато Дейвид Финчър правеше по един филм на 2-3 години, че понякога и още по-рядко? За щастие напоследък все по-често пишем новини за предстоящите му проекти и е повод за истински празник, когато тези новини са свързани с нови подробности, вместо да са от ужасяващия вид „да, ама не”. Така че, честито, не един, а 2 от потенциалните бъдещи хитове на Финчър са намерили сценаристи.

Първо е „20,000 Leagues Under the Sea”, който ни става все по-интересен с всяка нова подробност – според Deadline сценаристът на „Седем” и „Слийпи Холоу” Андрю Кевин Уокър започва работа по първия вариант на Скот З. Бърнс. Идеята Уокър и Финчър отново да работят заедно страшно ни допада, но звучи леко странно, когато става дума за приключенски филм, финансиран от „Disney”. Да се надяваме, че скоро ще придобием по-ясна представа за тона на проекта, който ще е 70% CGI.

Същото важи и за „Cleopatra”, който също като екранизацията по Жул Верн, ни хвана съвсем неподготвени – след като Джеймс Камерън и Пол Грийнграс се отказаха, Финчър изненадващо прояви интерес. Анджелина Жоли все още се спряга за главната роля и сега, с присъединяването на сценарист, изглежда, че наистина има шанс проектът да стигне до големия екран (добра новина според нас). При това отново става дума за човек, с който Финчър е работил и то със страхотен резултат – според Variety сценаристът на „Странният случай с Бенджамин Бътън” Ерик Рот всеки момент ще започне работа по сценария на Брайън Хелгеланд. Въпреки че не е потвърден от „Sony”, сигурни източници уверяват, че Рот е получил предложение и ще се захване с проекта до няколко седмици.

Не забравяйте, че Финчър всъщност не е избрал следващия си филм, но по всичко личи, че и „20,000 Leagues Under the Sea” и „Cleopatra” са сериозни претенденти. Може би просто иска „The Girl with the Dragon Tattoo” официално да освободи програмата му, което ще се случи веднага след премиерата. Има-няма един месец. Страхотна Коледа за американците (21.12.2011) и жестока Нова година за нас (06.01.2012)!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Walt Disney и Fincher ще направят точно това, което направиха Walt Disney и Gore Verbinski – Диснишитбоза! 🙁

  2. „Пиратите“ е всичко друго но не и „Диснишитбоза“, особено пък на Вербински частите – тази последната не я броя. Друг такъв филм последните 20 години няма!

    И ако Финчър се заеме… какво да ти кажа, просто няма как да не се получат нещата!

  3. Дринов, не знам защо мислиш, че режисьорът е по-голям от студиото, бил той и Финчтър, пред когото се покланям. 🙂
    Разни сополиви и мелодраматични чичковци като Спилбърг биха се сработили с Дисни органически, докато Финчър ще трябва да подтисне най-красивите си черни краски, за да снима за подрастващите.
    А Пиратите са…Да кажем, че тотално погребаха един от най-добрите актьори. Не знам каква трева са му давали на снимачната площадка, ама така и не го пусна. 🙂

  4. Не е по-голям режисьорът от студиото, но когато си име можеш да си извоюваш свобода и да си правиш каквото искаш. Ако Финчър направи кинти с „Момичето…“ гаранция, ще го оставят да си развява „черно красковия“ байрак. 🙂 🙂

    А това за Джони Деп си е негов проблем, а не на филма. 🙂