„20 000 левги под водата”

Макар и „20,000 Leagues Under the Sea” да е най-комерсиалният проект на Дейвид Финчър – продуциран от „Disney”, ще се снима на 3D, замислен като „визуално впечатляващ” блокбастър в стила на „Star Wars”, Финчър замени МакДжи, защото неговата версия била прекалено мрачна – след като става дума за точно този режисьор, ние се интересуваме и следим развитието му внимателно.

Последната информация около проекта стига до нас благодарение на „Actors Studio” разговор (чрез /Film), където на въпрос за „motion capture” бъдещи проекти Финчър разкрива, че „20,000 Leagues Under the Sea” ще е предимно CG:

„Много бих искал да направя нешо подобно. Бих искал да направя нещо по-близо до „Аватар” отколкото до „Тинтин”. Харесва ми идеята за нещо по… сложно. Всъщност „20,000 Leagues Under the Sea” вероятно ще е 70% CG… Много харесвам „motion capture” и мисля, че още сме в зародиша му и в крайна сметка няма да има разлика между „motion capture” и актьорската игра, защото то е точно това – възможността да уловиш актьорската игра.”

Не е изненадващо – Финчър винаги се е възползвал от най-съвременните технологии и похвати, при това със сериозен успех (няколко примера са „Странният случай с Бенджамин Бътън”, „Зодиак”, „Социалната мрежа”, „Боен клуб”, дори и „Паник стая”) – но все пак е любопитна подробност и честно казано, сега „ 20,000 Leagues Under the Sea” ни е с поне една-две идеи по-интересен. Което за филм на Дейвид Финчър си е сериозно постижение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *