Рутгер Хауър е Ван Хелсинг в „Дракула” на Ардженто

от на 2011-02-22
 

Рутгер Хауър

Както знаете не сме супер очаровани от предстоящата незнайно коя поред версия на “Дракула”, подготвяна от легендарния майстор на хоръра Дарио Ардженто, главно защото сме разочаровани от нещата, които италианецът засне през последните години. Заради доброто старо време обаче – време на филми като “Profondo rosso” и “Suspiria” – решихме, че ще дадем шанс на филма или поне ще потърпим малко, за да видим накъде вървят нещата.

Е, на този етап нямаме никакви поводи да сме недоволни, даже напротив. Последната добра новина, свързана с филма, идва от Twitch, които съобщават, че големият холандски актьор Рутгер Хауър, който напоследък бележи нов подем в кариерата си (благодарение най-вече на „Hobo With a Shotgun”), ще се присъедини към филма в ролята Ван Хелсинг.

Снимките на “Dracula 3D” се очаква да стартират в Унгария през май, а предварително обявеният бюджет е 10 млн. евро. Не е ясно доколко филмът ще се отличава от първообраза създаден от Брам Стоукър, засега знаем единствено, че ни очаква един емоционален филм, тъй като според думите на самия Ардженто „Дракула е сантиментален персонаж – той обича и мрази, освен това е силен, привлекателен и решителен. Тези черти се припокриват с начина, по който правя кино”.

Сега само ако успеят да измислят някое интересно име за ролята на графа и туко виж, сме запяли друга песен.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте