Нов трейлър на „The King’s Speech”

от на 2010-10-24
 

„The King’s Speech” - Колин Фърт

Откакто видяхме първия трейлър на „The King’s Speech” за нас филмът бързо се превърна в един от най-очакваните, по няколко доста очевидни причини: изпълнението на Колин Фърт, най-любимия ни Джефри Ръш, Хелена Бонам Картър, Тимъти Спол в ролята на Чърчил и повече от положителните ревюта, които предсказват номинации за „Оскар”. Сега, благодарение на Awards Daily виждаме и първия международен трейлър и изненадващо, той се оказа още по-добър.

Като че ли по-лек откъм комедия, този трейлър ни запознава и Гай Пиърс в ролята на абдикиралия Едуард (виждаме дори и недотам привлекателната причина) и представя още по-ясно наложителната причина новият крал на Англия да преодолее заекването си.

http://www.youtube.com/watch?v=TC8gRaGJEz4

Нещо друго, което прави впечатление, е музиката. По принцип във филма тя е дело на Александър Деспла, но някак не можем да се отърсим от усещането, че в трейлъра е дело на Филип Глас. Ако някой разполага с повечко информация по темата, ще се радваме да сподели.

Филмът е създаден по истинската история на Джордж VI, който неочаквано се оказва на английския престол, след като неговият брат Едуард абдикира от трона. Преследван от заекване и от факта, че мнозина го смятат за неподходящ за короната, Джордж завързва приятелство с неортодоксалния говорен терапевт Лайнъл Лоуг, с чиято помощ той открива своя „уникален глас”, с който повежда нацията в надвисналата война.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте