Напоследък говорим много за антологични сериали, чийто всеки сезон е свързан тематично с предишния, но не разказва за същите герои. Сега ще разкажем за един подобен случай, макар че продуцентите от BBC и Amazon държат да наричат третия вариант „духовен наследник“ на предишните два, а не точно антологично продължение и те наистина не се водят три сезона на един и същи сериал, а три отделни мини-сериала.

Става дума за предстоящия A Very Royal Scandal, духовно онаследяващ A Very English Scandalи A Very British Scandal, които и двата ги препоръчваме. В духа на предишните, A Very Royal Scandalще разкаже за поредния скандал в британското общество, но този път такъв, който не просто забавлява таблоидите, а разтърсва цялата нация и без съмнение има отражение по целия свят.

Става дума за съвсем скорошната случка на интервюто на принц Андрю, когато той трябваше уж да обясни познанството и приятелството си с известния престъпник Джефри Епстийн, а вместо това направи цялата история по-зле за себе си и за цялото кралско семейство, стана обект на хиляди подигравки и в крайна сметка беше освободен от официалните си задължения като член на семейството.

Най-добрата новина в цялата работа, дори и да не ни пука за английската корона, е че в този сериал ще видим двама брилянтни актьори да застанат един срещу друг. В ролята на Андрю ще влезе прекрасният Майкъл Шийн, който блести във всяка една роля и винаги е удоволствие за гледане – той вече е играл министър-предстедателя Тони Блеър (сред десетки други роли), време му е сега да е и кралска особа. Емили Мейтис пък, журналистката, която интервюира Андрю, е изиграна от Рут Уилсън, също страхотна актриса, чийто интензитет си личи във всеки един неин проект и която никога не си избира да играе лесни неща.

Вижте трейлъра сега:

Трансформацията и на двамата актьори е истински впечатляваща и само заради нея ще гледаме сериала. Рут Уилсън напълно променя гласа си, а Майкъл Шийн е практически неузнаваем под дегизировката от грим и протези, които са му изградени, за да поеме това предизвикателство. Като фенове и на двамата ще ги гледаме задължително, каквато и да беше историята.

A Very Royal Scandalе написан от Джеръми Брок(Brideshead Revisited) и режисиран от Джулиан Джаролд (The Crown).

Първият от трите епизода ще бъде достъпен в платформата Amazon Prime на 19 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *