Преди няколко години гледахме чудесния мини-сериал „A Very English Scandal”, който разказа изключително любопитната история за Джеръми Торп – английски политик, който се опита да убие тайния си любовник. Създателите на сериала са решили да го превърнат в антология и сега ще имаме възможност да видим нов разказ за скандална истинска история, която се разиграва в пресата пред цялото английско общество, но вероятно има дори още по-интересни развития зад кулисите.

Новото попълнение към антологията е наречено „A Very British Scandal” и този път ще разгледа един от най-публичните и скандални разводи през XX в. – този на херцогът и херцогинята на Аргайл. Историята има много обрати и вълнуващи разкрития като обвинения в кражба, насилие, измама и много други престъпления, които се оплитат в разказ за разбити репутации и как публиката се отнася към жените и мъжете в една и съща ситуация.

В главните роли ще видим прекрасните Клеър Фой и Пол Бетани, което само по себе си е достатъчна причина да се интересуваме от проекта. Вижте трейлъра сега:

По всичко изглежда, че минисериалът ще събира в себе си добра комбинация от личната история на двама души, които се срещат, влюбват се и накрая преминават през горчива раздяла, и как тези събития се развиват пред широката общественост и медиите. Централните роли освен това изглеждат точно като типа сложни и многопластови персонажи, каквито обичаме добри актьори да поемат, а знаем, че и  Клеър Фой, и Пол Бетани са прекрасни. Фой, добре запозната с играенето на аристократка, изглежда много на място като стилната и напредничава херцогиня, докато Бетани ще бъде понякога чаровен, а понякога избухлив и жесток – две крайности, в които сме сигурни, че ще бъде еднакво завладяващ за гледане.

Ето го и официалният синопсис:

Сериалът се фокусира върху развода на херцога и херцогинята на Аргайл, един от най-обсъжданите, невероятни и брутални правни диспути в историята на XX в. Известна заради своите чар, красота и стил, Маргарет Кембъл е постоянно на първите страници на новините, заради това, че разводът й разкрива обвинения във фалшификация, кражба, насилие, употреба на наркотици и гола снимка, която ще я преследва до края на живота й. „A Very British Scandal” обръща този скандал от вътре навън, за да разгледа социалния и политически климат във Великобритания след Втората световна война, като ще разглежда отношенията към жените и дали самите институции са имали предразсъдъци към тях. Докато нейните съвременници, пресата и съдебната система се опитват да я превърнат в злодей, Маргарет е държала високо вдигната глава и чрез упоритост и смелост е отказала да изчезне тихо, въпреки че е предадена, както от приятели, така и от обществото, което ликува, докато гледа разрухата й.

A Very British Scandal” е написан от Сара Фелпс (“Dublin Murders”) и е режисиран от Ан Севитски (“Black Mirror”, “Castle Rock”).

Трите епизода ще бъдат излъчени по BBC и стриймнати в платформата Amazon Prime от 26 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *