В екшън комедиите е много важно, разбира се, екшънът да е качествен, но комедията също не може да е „просто така“ – за да се получи добре подобен филм трябва двете неща да са на едно ниво. Факт, добре известен на Дъг Лаймън, който е отговорен за няколко класически екшън-комедии, които може и не винаги да са брилянтни филми, но ни забавляват.

Новият му филм се нарича The Instigators и е с участието на две големи звезди в главните роли, които освен това са и стари познайници – Мат Деймън и Кейси Афлек. Признаваме си, че когато предишният път говорихме за този проект, не си го представяхме точно по този начин. Сега обаче, с дебютирането на първия трейлър, виждаме, че филмът ще е по-малко Самоличността на Борн, по който Деймън и Лаймън работиха заедно преди повече от 20 години, а повече Бари Сийл: Наркотрафикантът или Мистър и мисис Смит.

Накратко припомняме, че историята в The Instigators проследява бившия мошеник Коби и отчаяния баща Рори, които по стечение на обстоятелствата трябва заедно да ограбят корумпират политик. Когато всичко неизбежно се обърква, двамата са преследвани не просто от полицията, но и от криминални босове, решени на отмъщение, а през цялото време мирът между тях едвам-едвам се крепи от терапевтката на Рори.

Поддържащият каст на The Instigators е страхотен, пълен с хора, които обичаме да гледаме и страшно се радваме да ги видим тук като Майкъл Стулбарг и Пол Уолтър Хаузер. Смятаме, че проектът е интересен заради това, че не е каквото очакваме – свикнали сме по принцип с колаборациите на „бостънската дружина“, особено пък когато изберат да се завърнат в родния си град, да са заради някакви нагнетени криминални ситуации и предателства, които винаги са ужасно сериозни. Харесва ни, че тук атмосферата е лековата и ще ни бъде интересно да видим крайния продукт – най-малкото защото задължително искаме режисьорите (всички, но и Лаймън конкретно) да правят повече такива филми, а не Road House.

The Instigators e режисиран от Дъг Лаймън по сценарий на Кейси Афлек и Чък Маклийн. В главните роли са Мат Деймън, Кейси Афлек, Хонг Чау, Майкъл Стулбарг, Пол Уолтър Хаузер, Рон Пърлман, Алфред Молина, Тоби Джоунс, Джак Харлоу и Винг Реймс.

Премиерата ще бъде на 2 август в платформата Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *