Boston calling! Дойде ред на Entertainment Weekly да представят първия официален поглед към Мат Деймън и Кейси Афлек в роли от подготвяния нов филм The Instigators на Дъг Лаймън. Споменавали сме този проект в началото на миналата година – и ето, че „прозорците“ в ангажиментите на замесените творци са съвпаднали, след като снимките вече са в ход.

The Instigators ще бъде своеобразно завръщане на двама прочути жители на Бостън у дома, тъй като действието на филма се развива в родния град на Деймън и Афлек, а също така и ново сътрудничество на Деймън с режисьора на Идентичността на Борн, излязъл на екран в далечната 2002 година. Ето какво споделя Мат Деймън за работата по новия проект:

Кейси Афлек и съавтора на сценария Чък Маклийн са създали чудесни образи, които обитават един забавен свят. Още повече – това е шанс за мен да работя отново с Дъг и Кейси, което е супер-вълнуващо. И винаги е чудесно да се завърнеш обратно в Бостън! Аз много обичам да работя с Дъг и не мога да повярвам, че трябваше да минат две десетилетия, за да намерим общ проект, който да ни събере отново. Дъг е един от най-упоритите и изобретателни хора, които съм срещал – няма да се откаже от реализирането на идеите си, докато не направи така, че филмът да стане възможно най-добър. Аз му вярвам безпрекословно!

Според Кейси Афлек, за вдъхновение на The Instigator са послужили Midnight Run на Мартин Брест с Робърт Де Ниро от 1988 година и легендарния Butch Cassidy and the Sundance Kid на Джордж Рой Хил с Пол Нюман и Робърт Редфорд. Сюжетът на The Instigators се върти около стремежа да се ограби един корумпиран политик. Един бивш мошеник (Афлек) по неволя се впуска в тази авантюра, заедно с отчаян баща (Деймън) – неизбежно е двамата да попаднат в тотален хаос и започват да ги преследват не само полицията, но и политически ангажирани индивиди, както и отмъстителни шефове на мафията. По неведоми начини двамата успяват да убедят един психотерапевт да участва в тяхното „бурно бягство“.

Във филма участват още Джак Харлоу, Пол Уолтър Хоузър, Хонг Чау, Винг Реймс. Очаква се The Instigators да излезе на голям екран в избрани киносалони на 2 август, а седмица по-късно ще бъде пуснат в глобално разпространение в стрийминг платформата на Apple TV+. Чакаме трейлър!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *