Истината е, че вече съвсем малка част от екипа не си вълнува от вселената на Moratl Kombat, но все пак се чувстваме длъжни да отразим новината. Warner Bros обявиха част от календара си за 2025-2027 г. и стана ясно, че продуциран от New Line Cinema нов филм от поредицата ще „удари“ кината и IMAX на 24 октомври 2025 г. Авторът на тази статия тайно се надяваше, че премиерата ще е тази година и недоумява защо не е така. Макар забавен поради стачката в Холивуд от края на миналата година, снимките на Mortal Kombat II приключиха в началото на февруари. Колко да му е нужно за пост-продукция, все пак това не е Аватар? Марвелските филми излизат по-бързо!

Но да не мрънкаме повече, а да обърнем малко внимание на кастинга. Актьорите от първия филм се завръщат, дори тези, чиито герои загинаха – както знаем от игрите, никой никога не е наистина мъртъв! За Съб Зиро, в изпълнение на Джо Таслим, знаем че ще се върне, като Noob Sailbot, демоничната му версия върната към „живот“ от некромансъра Куан Чи, който е част от новите попълнения и ще бъде изигран от Деймън Хериман. Останалата част от новите бойци са Тати Габриел – Jade, Аделин Рудолф – Kitana, Дезмънд Чейм – истинският баща на Китана, законния владетел на Едения King Jerrod, Ана Ту Нгуен – съпругата на Джерод и майка на Китана (в последствие жена на Шао Кан) кралица Sindel, I Си Джей Блуумфийлд – Baraka.

Когато стана ясно, че продукцията стартира, почувствахме леко притеснение, кой ще изиграе императорът на Външния свят, Шао Кан, но се успокоихме като видях, че ролята е поета от звероподобния Мартин Форд. Културист, инфлуенсър и B movie „актьор“, тази роля му заспива. За нея не се изискват актьорски умения, а физическо присъствие, преиграване и тонове грим. Другата голяма кастинг новина е Джони Кейдж. Появата  на героя бе тийзната в последните кадри от първия филм и от тогава започнаха спекулациите. В крайна сметка ролята отиде при Карл Ърбън. Фенове сме на Ърбън, но дали е правилният избор да изиграе наперения, самовлюбен майстор на бойните изкуства Джони Кейдж само времето ще покаже. На режисьорския стол се завръща Саймън МакКуойд, сценарист е Джеръми Слейтър, а продуцент Джейм Уан.

Сред останалите новини на Warner са обявените премиерни дати на няколко проекта. Нискобюджетния sci-fi/thriller Companion, на режисьора Дрю Хенкок е с премиера 10 януари 2025 г. Част от актьорския състав включва Лукас Кейдж, Джак Куейд, Софи Тачър.

На 16 януари 2026 г. Зак Крийгър ще представи Weapons. През 2022 г. Зак направи впечатление с хоръра си Barbarian, с Weapons се очаква линията да бъде продължена. В списъка с актьори блестят Джош Бролин, Джулия Гарнър и Олдън Ерънрайх.

Мелиса МакКарти ще даде гласа си на Margie Claus, в анимирания филм, който ще излезе на 5 ноември 2027 г.

Останалите дати, с все още не обявени заглавия са: Филм на ужасите на New Line за 27 март 2026 г., Семеен филм на Warner Bros за 18 декември 2026 г., филм на New Line 25 декември 2026 (преместен от 18 декември 2026) и анимация на Warner и Locksmith за 26 март 2027 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Не им се получават много игралните филми по видео игри, единствените успешни филми са Tomb raider от 2018 г., Соник, Соник 2 и Покемон: Детектив Пикачу. Тъжното е, че повечето от тях завършват като провал поради лошо писане и визуализиране, тези адаптации са жертва на „Проклятието на филма по видео игра“ (The video game movie curse), режисьорите и сценаристите са си виновни за това.