В началото на годината споделихме първите кадри от новия филм на Дейвид Кроненберг The Shrouds. На феновете на режисьора не им се наложи да чакат осем години за следващия му голям проект, както беше между Maps to the Stars и Crimes of the Future. Някои от нас се надяваха, че с подобна тематика, The Shrouds ще остане в любимата ни body horror територия, но… сме доволни и на фантастичен филм.

Премиерата вече се състоя през изминалите дни по време на фестивала в Кан, а ревютата за смесени, като положителното доминира. На този етап The Shrouds си няма премиерна дата за кината, но със сигурност това ще се промени много скоро. Явно разпространителите са решили, че е време и за първия тийзър, който представяме на вашето внимание:

Прекалено кратка е тази реклама, за да можем да коментираме сериозно какво да очакваме от The Shrouds. Все пак в тези тридесет секунди се набляга на основната идея, за която вече знаем от предварителните материали.

Венсан Касел влиза в ролята на Карш, иновативен бизнесмен и скърбящ съпруг. Той измисля уникална машина, която да позволи на живите да гледат своите починали близки как се разлагат в реално време. Машините са част от неговото лично гробище и са оказват изключително противоречиви. Точно когато Карш се готви да представи изобретението си пред международна публика, нещо непредвидено се случва. Няколко гроба са почти разрушени, а останките на мъртвите липсват. В това число е и гробът на собствената му съпруга. Докато се опитва да разплете мистерията кой и защо би искал да му навреди, мъжът преосмисля идеите, брака и верността към паметта на мъртвата му жена, тласкайки го към ново начало.

Можете да хвърлите едно око и на фестивалния плакат, с който беше представен The Shrouds в Кан:

Ето какво споделя самият Дейвид Кроненбърг за своя филм:

Повечето погребения са свързани с това да се избегне реалността за смъртта и реалността за това какво се случва с тялото след това. Бих казал, че в нашия филм саванът има обратен ефект – той разкрива, а не прикрива. Писах The Shrouds докато скърбях по загубата на собствената си жена, която почина преди седем години. За мен беше като проучване не само на техническо ниво, но и на емоционално.

The Shrouds е режисиран и написан от Дейвид Кроненбърг. В ролите ще видим Венсан Касел, Даян Крюгер, Гай Пиърс, Сандрин Холт, Елизабет Сандърс, Дженифър Дейл и други.

Филмът все още си няма премиерна дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *