През 2022 година култовият body horror режисьор Дейвид Кроненбърг зарадва всички с чисто нов филм след осем годишна пауза. Crimes of the Future беше своеобразно завръща към това, за което толкова много хора го обичат. За щастие на феновете въпросното заглавие не беше просто единичен проект, след който Кроненбърг да се отдаде отново на заслужена почивка.

Още преди премиерата на Crimes of the Future се заговори и за следващия му филм, а именно мистериозния по това време The Shrouds, с който канадецът ще остане в познатата територия. Снимките са приключили още през изминалото лято и се очаква премиерата да е по време на някой от фестивалите тази година.

Венсан Касел влиза в ролята на Карш, иновативен бизнесмен и скърбящ съпруг. Той измисля уникална машина, която да позволи на живите да гледат своите починали близки как се разлагат в реално време. Машините са част от неговото лично гробище и са оказват изключително противоречиви. Точно когато Карш се готви да представи изобретението си пред международна публика, нещо непредвидено се случва. Няколко гроба са почти разрушени, а останките на мъртвите липсват. В това число е и гробът на собствената му съпруга. Докато се опитва да разплете мистерията кой и защо би искал да му навреди, мъжът преосмисля идеите, брака и верността към паметта на мъртвата му жена, тласкайки го към ново начало.

Вижте и първия кадър, който ни показва въпросните футуристични машини, позволяващи на живите да наблюдават разлагащите им се близки:

Ето какво споделя за The Shrouds актрисата Даян Крюгер, която също може да се види на горната снимка:

Работата по филма беше изключително емоционална, защото знаех колко личен е този филм за Дейвид и защо беше толкова откъснат от останалите. Усещах го колко е уязвим. Надявам се да е добър филм.

The Shrouds е режисиран и написан от Дейвид Кроненбърг. Освен споменатите вече Венсан Касел и Даян Крюгер, филмът включва още Гай Пиърс, Сандрин Холт, Елизабет Сандърс, Дженифър Дейл и други.

За момента няма премиерна дата, но се очаква по време на някои от предстоящите фестивали.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *