Честно, кога мина годината?! В самия край на месец януари сме споменавали за проекта на Дани Бойл „Babylon”, а ето че е вече почти декември – и премиерата на първия от шестте епизода в „пакета” на Channel 4 се очаква буквално днес-утре.

Британската „драмедия” разказва за полицейско управление в Лондон, което страда от лошия си „имидж” пред гражданството. Затова началникът Ричард Милър (Джеймс Несбит) решава да потърси помощ от щатски ПР-консултант (Брит Марлинг). Следва да се очакват „престрелки” – най-вече с думи, между киселите, недоверчиви полицаи и вечно гладните за скандали медии.

Драма, съчетана с хаплив хумор – сигурни сме, че това е вариант за много правилна комбинация от съставки за добра ТВ-поредица. При това не забравяме, че полицейският жанр е доста използван (във всякакви вариации) през годините и малко „рекламна” свежест няма да му навреди. И нека да завършим абзаца и новината както се очаква, след като иде реч за Дани Бойл – сигурни сме, че и този негов проект ще е страхотен и стойностен, затова нямаме търпение да го видим.

Сценаристи на „Babylon” са създателите на „Peep Show” Сам Бейн и Джеси Армстронг;  актьорския екип са още Джил Халфпени, Патерсън Джоузеф, Бърти Карвел и Адам Дийкън. Премиерата е на 13 ноември по британския Channel 4. Нищо не се знае още за отвъдокеанските територии (може би защото трудно схващат британското чувство за хумор?!).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments