Точно три десетилетия след като виртуозният Айртон Сена напусна с бясна скорост този свят, Netflix споделят детайли, свързани със сериала Senna, подготвян от режисьорите Висенте Аморим и Хулия Резенде. Не сме имали възможност да представим творческия екип до момента, но сега обръщаме внимание на факта, че те се опитват да пресъздадат голяма част от предизвикателствата по пътя на легендарния състезател на Формула 1, като се фокусират и върху прочутото състезание през 1991 година Brazilian Grand Prix, когато Сена за първи път печели в родния си град Сао Пауло.

Вижте първия трейлър.

В поредицата участва като разказвач и известният бразилски коментатор Галвао Буено, а главната роля е поверена на Габриел Леоне (Hidden Truths), когото видяхме във Ferrari на Майкъл Ман като състезателя Алфонсо да Портаго. В актьорския екип са още Памела Томе, Мат Мела, Патрик Кенеди, Габриел Лошар и др.

Senna е съставен от шест епизода, като авторите на сериала започват разказа от пристигането на Сена в Англия за участие в квалификацията Formula Ford, през трикратния му триумф като световен шампион през 1988, 1990 и 1991 година до кошмара на смъртта му по време на San Marino Grand Prix в Имола, Италия. На 1 май тази година на пистата бе запазена минута мълчание в 2:17 и бяха поднесени цветя на завоя Тамбурело, където Сена намира смъртта си – прелита с 300 км/ч и се забива в стена със скорост 230 км/ч.

Senna е продуциран от бразилската филмова компания Gullane, в партньорство с брандовете на Сена и семейството на състезателя. Висенте Аморим е шоурънър и съ-режисьор, Хулия Резенде споделя авторските ангажименти по сериала. Наблюдатели и киноспециалисти твърдят, че поредицата на Netflix вероятно не би набрала достатъчно популярност, ако не беше направен документалния филм на Асиф Кападия, посветен на живота и трагичната смърт на Айртон Сена, излязъл през 2010 година.

За момента Senna все още няма премиерна дата, но се очаква да се появи онлайн до края на 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Изчерването на Холивуд в пълна сила. То не бяха филми за Фреди Гея Меркюри, Рокет ГЕЯ Елтънджон, някъде мярнах и за падащия нос Джаксън. Сега се сетиха да ни обеждават колко е велик Сена. Очаквам скоро за Шумахер и някои от звездите на ММА.

    1. А ти си остана обикновен педераст.

    2. Ако бях педераст нямаше да си тук….

    3. Ако бях педераст ти нямаше да си тук…