Ал Пачино

Преди два дни видяхме първите клипове от „Manglehorn”, който е един от двата тазгодишни филма на Ал Пачино, които очакваме със сериозен интерес, а днес е ред и на другия – „The Humbling” на Бари Левинсън. За него сме писали далеч повече – включително сме виждали един куп снимки, но никога не е зле да си припомним за какво точно става въпрос.

The Humbling” е създаден по краткия роман на Филип Рот и разказва за възрастен актьор със самоубийствени наклонности в заника на своята кариера, който вижда възможност да преоткрие себе си чрез връзката си с по-млада жена с хомосексуално минало. В такава връзка обаче, нещата никога не са прости…

Вижте първия трейлър и два клипа, които показват, че във филма, освен сексуална неловкост, няма да липсват и комични моменти – нещо, за което човек може да се досети и от синопсиса.

Засега отзивите за филма, който беше показан във Венеция, са смесени, но на нас ни е трудно да повярваме, че творчески триъгълник като Рот-Левинсън-Пачино може да ни разочарова, затова го очакваме с нетърпение.

Ето и пълния синопсис:

Известният в миналото театрален актьор Саймън, който вече е на 65, преживява жестока криза – няма роли за него, съпругата му го напуска и той постъпва в психиатрично заведение, за да лекува самоубийствените си пристъпи. След това се оттегля във фермата си, за да очаква… нещо, което се появява неочаквано – дъщерята на бивш приятел от театъра, която е зряла 40-годишна жена, запазила детската си усмивка. Въпреки разликата във възрастта и хомосексуалното ѝ минало, двамата започват бурна връзка. Саймън пренебрегва всички знаци, които би трябвало да го предупредят да не хлътва прекомерно – напротив, той държи да опитат всякакви сексуални трикове и игри, докато една нощ не забърсват пиян местен „юнак” за тройка, а това ще се окаже дълбоко съкрушителен ход…

Режисьор на „The Humbling” е Бари Левинсън, сценарият е адаптация по едноименния роман на Филип Рот, а в главните роли са Ал Пачино, Грета Гъруиг, Даян Уест, Кира Седжуик, Дан Хедая, Манди Патинкин и Чарлс Гродин.

Премиерата на филма беше във Венеция, а септември ще е част от „Special Presentations” секцията на фестивала в Торонто.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Толкова е хубаво , че Ал Пачино заряза бозите , от които Де Ниро е просто неспособен да се откаже. Предстоят му толкова арт филми , което е страхотно за актъор с такава внушителна кариера в миналото.