Disney & DreamWorks

Това се казва „изненадваща” новина. Още дори трейлър не сме видели, какво пък остава за филма (единственото, с което разполагаме е тийзър плакат и едно предаване зад кулисите), а вече се говори за продължение на „Карибски пирати: В непознати води”. При това не за едно, а за две, които ще се снимат едно след друго по подобие на втора и трета част от серията „Сандъкът на мъртвеца” и „На края на света”.

Тази информация бе разпространена в края на миналата седмица от Hitfix, които  съобщиха, че „Disney” “тихичко са казали на актьорите и екипа, в близко бъдеще да си заделят един по-голям отрязък от време, в който да могат да заснемат „Пиратите” 5 и 6.”

Както можете да се досетите абсолютно нищо друго не се знае за тези филми. Нито кой ще е режисьор, нито дали Тед Елиът и Тери Росио ще се завърнат като сценаристи, нито кога ще започнат снимките и дали Джони Деп ще намери място в натоварения си график. По всяка вероятност няма и да узнаем, поне докато не видим как ще се представи „В непознати води”. Това обаче, не означава, че идеята за тези две продължения не е абсолютна истина. Трябва само вземете предвид, че „Пиратите” са донесли приходи от 2,68 милиарда долара. Необходими ли са ви повече доказателства?

DreamWorks Animation

Само няколко часа по-късно пък, в интервю за Empire Джефри Каценбърг сподели какви са бъдещите планове на „DreamWorks Animation” и каква изненада, отново става дума за продължения, при това продължения с гигантски пропорции.

Сега с предполагаемото приключването на „Шрек”, знаете кои са останалите „франчайз френдли” заглавия в репертоара на „DreamWorks” – „Мадагаскар”, „Кунг-фу панда” и „Как да си дресираш дракон”. Ето какво има да каже Каценбърг за тях и затова как те се отнасят към „Шрек”.

„Това, което нашите филми и поредици споделят с „Шрек” е, че те имат начало, среда и край; те не са с отворен край. Всеки един от филмите е отделна глава от история и във всеки един момент ние знаем откъде идва тя, или пък накъде отива, дори и преди да сме я започнали”

Дотук добре. Вижте сега накъде отиват споменатите по-горе истории:

Мадагаскар: „Накрая те (животните) ще се завърнат в Ню Йорк и ще приемат това, което ще стане в края на следващата глава. Заради това как свършва филмът, вероятно ще има още един.” Тоест очаквайте серията да приключи с „Мадагаскар” 3 и 4.
Кунг-фу панда: „Има шест глави и ние сме ги скицирали през годините”. Значи, след като видим пълничката панда за втори път на 27 май 2011, ни очакват още цели четири продължения.
Как да си дресираш дракон: „Ще са най-малко три. Може би повече, но най-малко три. Всъщност има осем книги.” Разбирайте, чакаме да видим какви пари ще направят и ще продължим напред, защо не и с истории, които ги няма в книжките.

Та така. Кой каза, че Холивуд се е изчерпал откъм идеи и единственото, на което разчита е безкрайни продължения, чиято единствена цел е да изкарват големите пари?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. "Та така. Кой каза, че Холивуд се е изчерпал откъм идеи и единственото, на което разчита е безкрайни продължения, чиято единствена цел е да изкарват големите пари?" 😉