От една страна не можем да прикрием омразата си към Дуейн „Скалата“ Джонсън, но от другата страна не знаем дали има филмова звезда, която толкова обичаме да мразим. Да, свръх-корпоративният му, изцяло публичен живот може и да е символ на най-лошите тенденции на съвременната култура, и да, филмите му може и да са една от най-големите котви, придърпващи киното надолу, но не можем да отречем, че във филми като Pain and Gain и първите му няколко появи в Бързи и Яростни, той има такава силна агресивна енергия, че не можем да извърнем поглед от него. Има нещо величествено в това колко отвратителен е Скалата, и ако има режисьори, които могат да уловят величествеността на тази отвратителност, то това са братята Сафди.

Макар и само един от тях, Бени Сафди, да е замесен с The Smashing Machine, филмът малко по малко става сред най-очакваните за нас, макар и да не се знае още, точно кога ще излезе. За да се обяви началото на снимките, бе споделен първи снимков поглед към филма, който можете да видите тук:

За сюжета на The Smashing Machine знаем само, че Скалата ще играе MMA шампиона Марк Кер, чийто живот е изпълнен с турбуленции и е може би перфектна роля за Джонсън. Самата идея за абсурдистката драма, която ще излезе от цял филм, за колко той е обсебен от вдигане на тежести и печелене на мачове ни кара да се вълнуваме повече за този филм, отколкото за почти всичко, излизащо от Кан тази година. Самата идея, че Бени Сафди избра следващият му голям проект да бъде първият „артхаус“ филма на Дуейн Джонсън е напълно неочакван, и именно затова безкрайно интересен.

Фактът, че The Smashing Machine вече се снима и не е просто някаква фантазия, прави нещата още по-добри. Може би има надежда от Скалата да се получи истинска филмова звезда, а не просто чаровен бизнесмен, позиращ като такава. Очакваме с нетърпение!

The Smashing Machine е написан и режисиран от Бени Сафди. В ролите участват Дуейн Джонсън, Емили Блънт, Линдзи Гавин и др. Очаква се филмът да излезе през 2025.  

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Не е като да няма прецедент ( The Wrestler с Мики Рурк ) нали ?

  2. Скалата е повече като ходеща реклама, отколкото актьор, сега го наричат Дуейн „Рекламата“ Джонсън!