Откога мрънкаме за Бандити във времето (Time Bandits)?! От „семейно ориентиран сериал“, през амбицията на Apple, докато се стигне до свърх-ангажирания Тайка Уайтити, който най-накрая успя да вмъкне в графика си пътешествията на младия „нърд“ на тема история и интересната банда, с която прескача между вековете. За да се стигне до първи официален поглед към новите Бандити във времето на Apple TV+, явно Уайтити и съавторите му Джемайн Клемент и Иън Морис доста са напреднали в работата по сериала, чиято телевизионна премиера е предвидена за след два месеца.

Ето как изглежда групата герои (в очакване нещо да се случи).

За подготвяната поредица се споменава, че е базирана на прочутия едноименен филм на любимия ни Тери Гилиъм, но не се конкретизира дали легендарният режисьор участва като изпълнителен продуцент или просто е „харизал“ всичко в ръцете на новозеландския работохолик. Този първи кадър е публикуван вчера от Entertainment Weekly и представя част от героите на филма, чиито роли са поверени на Лиса Кудроу, Кал-Ел Тък, Тад Мърфи, Роджър Жан Сенгюмва, Руни Темти, Кийра Томпсън, Рейчъл Хаус, Мат Кинг, Джордж Хувардас, Зоуи Вентура, Чарлин Юи и др.

Ето какво споделя Тайка Уайтити пред EW за работата си по проекта:

Беше прекрасно да работя с всички актьори, които успяхме да привлечем в екипа. Някои от тях дори сменят ролите си и влизат в кожата на различни герои в различните епизоди. Вдъхновихме се от легендарните Monty Python, които правят подобни трикове – излизат от кадър като един от героите и влизат в следващата сцена като друг персонаж.

Дали обаче този Бандити във времето ще притежава енергията и оригиналните, дръзки творчески решения, които са чест спътник на Тери Гилиъм през десетилетията експерименти, посветени на Киното, и превръщат в гениални филми голяма част от неговите проекти?! Ще запазим известно ниво на здравословен скептицизъм по адрес на резултата, докато не го видим с очите си, а междувременно ще се ослушваме за трейлър и ъпдейти.

Премиерата на Бандити във времето е на 24 юли 2024 по Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Това „нещо“ ще бъде мега-ЗЛЕ – помнете ми думата ! Може би не чак толкова катасрофално като гаврата (във всеки възможен смисъл!) на „Стражата“ (уж по Тери Пратчет) на BBC1 ,но все така fall flat on its face .