Предполагаме, че всички ще се съгласят с твърдението, че Гунди – Легенда за любовта е най-голямата и очаквана българска продукция тази година. Заявка, която беше солидно подкрепена от добре приетия първи трейлър, който изглеждаше доста адекватно (особено на фона на повечето ни родни трейлъри) и даде надежди дори и на най-големите скептици като нас, че филмът най-малкото няма да е трагичен. Сега получаваме и нов официален трейлър, който дава по-добра представа за историята и анонсира премиерната дата – 18 октомври 2024 г.,

Припомняме, че Гунди – Легенда за любовта ще разкаже вдъхновяващата и трагична история на човека Георги Аспарухов, който се опитва да балансира между успешната си футболна кариера и личния живот, борейки се със системата, трудностите и тежките избори по пътя си. В основата на сценария са неразказни досега истории от личния живот на Аспарухов и неговата голяма любов – съпругата му Величка Маркова – Лита, с която преминават през редица изпитания, но остават заедно до фаталния му край на 30 юни 1971 г., когато Гунди намира смъртта си в тежка катастрофа.

Още подробности за сюжета ще откриете по-долу, а сега вижте новата реклама:

Първият трейлър ни допадна повече – тук в много по-голяма степен виждаме проблемите на родното кино, но отново има положителни моменти, което продължава да ни дава надежда за приличен филм. Но това за хора с претенции като нас, струва ни се, че за масовата публика Гунди – Легенда за любовта ще е идеален и ще направи добър боксофис.  

Гунди – Легенда за любовта ще ни върне назад във времето – ще покаже България през 60-те и 70-те години и ще се фокусира върху едни от най-важните моменти в живота на избрания за „Футболист на столетието” в България Георги Аспарухов – Гунди – така, сякаш се случват пред очите ни. От бедно момче в крайния столичен квартал „Редута”, през класическа невъзможна любов с момиче от заможно семейство и мечтата за големия футбол – по пътя си Гунди среща редица перипетии, които се опитва да преодолее с много усилия, честност и достойнство. А когато най-сетне сбъдва двете си големи мечти, системата се обръща срещу него.

Във филма ще видим и два знакови момента от кариерата на Гунди – паметния мач срещу Белгия, игран във Флоренция, в който с два негови гола Националният отбор се класира на Световното първенство в Англия, както и историята около главозамайващото предложение на „Милан”, пресъздадено по спомени на единствения пряк свидетел на срещата с италианския клуб, Величка Маркова – Лита, която е и консултант по сценария на филма.

Гунди – Легенда за любовта е дело на режисьора Димитър Димитров (Събирач на трупове, Дяволското гърло), а сценарият е на Емил Бонев (Прогноза, Засукан свят, Скъпи наследници). В главните роли на Гунди и Лита влизат Павел Иванов и Александра Свиленова, а сред останалите актьори са Параскева Джукелова, Александра Костова, Емил Марков, Биляна Петринска, Стоян Раде и др.

Премиерата е на 18 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Нищо особено няма да е. Само левскарите ще си го гледат това.