Този петък по кината тръгва очакваната нова екранизация по „То” и ако сте мислели, че освен „Тъмната кула”, това ще бъде единственият филм, базиран по произведение на Стивън Кинг тази година, сте в огромна грешка. „Играта на Джералд” се задава по Netflix и ние нямаме търпение! Базиран по едно от по-смелите произведения на Кинг, филмът е дело на Майк Фланаган („Oculus”), чийто „Hush” Кинг сравни с „Хелоуин” на Джон Карпентър. Вече сме ви представяли проекта в няколко новини – по случай обявяването му и покрай няколко снимки от снимачната площадка.

Преди броени минути се появи първия трейлър, така че бързаме да го споделим с вас, след което ще коментираме:

Доволни сме. Макар да ни се искаше да има малко по-мрачна и кошмарна атмосфера, според колеги, които са чели книгата, видяното се доближава доста до литературния първоизточник. От трейлъра в нас се поражда увереност, че ще видим правдива екранизация на една чудесна книга. Брус Грийнууд и Карла Гуджино се справят чудесно с ролите си, но със сигурност най-голямата тежест ще падне върху раменете на Гуджино, която ще остане дълго време сама в стаята и ще трябва да пресъздаде (подобно на Джеймс Франко в „127 часа”) емоциите, през които минава героинята й.

В заключение ви предлагаме да прочетете официалната анотация на книгата (която за съжаление е изчерпана в момента):

Черната нощ на душата…

В един топъл октомврийски ден изтъкнатият портландски адвокат Джералд Бърлингейм и съпругата му Джеси отиват в лятната си къща до езерото Кашуакамак. Джералд е планирал уикенд, в който ще осъществи някои от по-необичайните си сексуални фантазии. Той закопчава Джеси с белезници за леглото, но този път тя отказва да участва в играта. От отегчителна ситуацията за нея прераства в кошмар, защото Джералд получава инфаркт и тя остава прикована за леглото в празната къща на пустия езерен бряг.

Това, което следва, може да бъде описано единствено от Стивън Кинг.

Окована и безпомощна, Джеси потъва в най-мъчителната „черна нощ на душата“. Решена да запази разсъдъка си и да се освободи, тя минава през ада на собствените си спомени и през най- ужасните си страхове, защото в къщата се промъква озверяло от глад куче, а нощем от тъмния ъгъл на спалнята я наблюдава зловещ, сякаш излязъл от преизподнята непознат.

Режисьор на „Играта на Джералд” е Майк Фланаган, а в ролите ще видим Брус Грийнууд, Карла Гуджино Кейт Сийгъл („Oculus“), Карeл Стройкен („Семейство Адамс“), Киара Аурелия („Big Sky“) и Хенри Томас („Бандите на Ню Йорк“).

Играта на Джералд”ще дебютира по Netflix на 29 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Изглежда адекватно, но и прекалено светло, лъскаво, културно. Дано самият филм е по-дарк, по-twisted.

  2. Wow …How does this end ?
    She is eaten by some homeless dogs ?
    Dear God …this looks like a really sick proposition…
    How does Stephen King go to bed at night …?

  3. Обещаващо по един от любимите ми романи на Кинг, който е малко в страни от комерс произведенията му. Карла е чудесен избор да стои полугола и вързана през целия филм:) Но UZUMAKI е прав, че дори нощните кадри са някак светли. Стискам палци да се е получило.

  4. В книгата Джералд е тлъстичък чичко, а героинята на Карла Гуджино през цялото време е облечена само и единствено в изрязани дантелени бикини. Фактите са такива.

  5. Много странно наистина, че Джералд е толкова слаб и fit (-> малък риск от инфаркт впрочем). Половината ужас от книгата беше онова негово огромно туловище, гримасите, плешивината и т.н. Чистичък ми е на мен този филм. Едва ли ще стане нещо истински добро. В най-добрия случай ще е „става“ :/