Имайки предвид успеха на Netflix адаптацията на The Sandman, както сред критиката, така и сред публиката, даже ни учуди колко време им отне официално да подновят сериала за втори сезон. След известно забавяне и покрай стачките на гилдиите миналата година, снимките на следващия набор епизоди вече вървят, но естествено ще мине още известно време, докато успеем да ги видим. Както всеки фен на комикса на Нийл Геймън знае обаче, вселената която Сън населява е обширна и сега ще говорим за едно нейно ново разширение.

Netflix ще ни предложат нов сериал, наречен Dead Boy Detectives, който представя двама герои, създадени от Геймън и Мат Уагнър, появили се за първи път името като част от Sandman комикса още през 1991 г. Едуин Пейн и Чарлс Роуланд са двама тийнейджъри, родени в различни епохи, които стават приятели чак в смъртта. Двамата са духове, които разследват свръхестествени мистерии. Историята им е едновременно вдъхновена от готическите приказки за духове и детективските романи и ще се надява да привлече фенове и на двете, а сериалът е твърдо поставен в същата вселена като The Sandman, потвърдено от факта, че Кърби Хауъл-Баптист ще се появи в ролята си на Смърт.

Вижте трейлъра сега:

Преди всичко останало, трябва да поздравим профисионалистите, които са се сетили, че сериал за „goth” тийнейджъри, обсебени от смъртта, няма как да не бъде озвучен от иконичните за жанра My Chemical Romance. Щеше да е престъпление иначе.

Самият трейлър изглежда доста забавно, стилът определено е специфичен и доста различен от този на The Sandman. Със сигурност забелязваме типичното за Нийл Геймън смесване на свръхестествени моменти, лековат хумор и дълбоко емоционални истории, все пак ни се струва, че тук именно хуморът ще е по-доминиращ. Двамата главни герои изглеждат симпатични и интересни, сравнително рядко в детективските истории намираме динамиката на много добри приятели, които са равнопоставени – детективите обикновено или са самотници, или имат подчинен помощник.

Стилът, който сериалът демонстрира в тази реклама със сигурност няма да бъде за всеки, но ни изглежда като заслужаваща част от вселената на The Sandman, която може и да не се понрави на всеки, но пък може да привлече нова публика.

Ето го и официалният синопсис:

Запознайте се с Едуин Пейн и Чарлс Роуланд, мозъкът и мускулът, представляващи Детективска агенция Мъртви момчета. Тийнейджъри, родени десетилетия един от друг, Чарлс и Едуин са най-добри приятели и духове, които разрешават мистерии. Те ще направят каквото е нужно, за да останат заедно, включително да бягат от зли вещици, от Ада и дори от самата Смърт. С помощта на ясновидката Кристал и Нико, те успяват да разрешат някои от най-мистериозните свръхестествени случаи на смъртния свят.

Dead Boy Detectives е създаден за телевизия от Стийв Йоки (The Flight Attendant) и Бет Шуорц (Sweet Tooth), които заедно са били и шоурънъри. В главните роли са Джордж Рекстрю, Джейдън Реври, Касиус Нелсън, Юю Китамура, Лукас Гейдж и Рут Конъл.

Сериалът ще бъде пуснат в Netflix на 25 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *