Надали има по-прочут кукловод в целия свят от уникалния Джим Хенсън! Поколения са израснали с негови герои, фантастични приключения и необикновени творения. Дори да споменем само великото, легендарно The Muppets Show и приказната поредица за малчугани Sesame Street, всеки, който не е живял като отшелник в пещера в последните 6-7 десетилетия, ще се сети веднага поне за една любима кукла и няколко цитата – няма значение дали са на сърдитите старчета, префърцунаната мис Пиги, Кермит, Гонзо или Голямото пиле.

Скоро предстои да видим филма, Jim Henson Idea Man, негов режисьор е майсторът Рон Хауърд, а документалната творба ще проследи живота на Хенсън от началото на работата му в телевизията и включва любопитни, интригуващи кадри „зад паравана“ на кукленото майсторство.

Въображението и възхитителните умения на Хенсън вдъхновяват поколения творци. Неговата компания и фондацията, която създава, продължават да функционират с ентусиазма и усилията на неговите наследници и последователи. Jim Henson’s Creature Shop създава герои за различни истории в света на киното. Влиянието на Хенсън върху развитието на филмовата магия в последния половин век е неоценимо.

Ето какво гласи официалният синопсис на Jim Henson Idea Man:

Филмът ни запознава с този уникален творец и мечтател – от времето на кукловодството пред камера до световния успех на телевизионни поредици като Sesame Street иThe Muppets Show, приключенски творения като The Dark Crystal и Labyrinth. Рон Хауърд има пълен достъп до личните архиви на Джим Хенсън и създава вдъхновяващ образ на този несравним визионер, за чието въображение не съществуват граници.

Изпълнителни продуценти на Jim Henson Idea Man са Пол Краудър, Меридит Коулфърс и Майкъл Розенбърг. Документалният филм ще може да бъде видян в стрийминг-платформата Disney+ от 31 май 2024 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *