Широко разпространена информация е, че страшно много се кефим на Едгар Райт – човекът не просто прави страхотни филми, взима решения, които запазват артистичния му интегритет, но освен това е просто ентусиаст и всяко едно негово интервю е удоволствие за гледане. Затова и следим внимателно всякакви новини, свързани с бъдещите му планове и сега имаме развитие по един от тези, които отдавна ни грабнаха вниманието.

Преди няколко години разбрахме, че Райт подготвя нова екранизация на романа Бягащият човек (The Running Man) на Стивън Кинг, която вече има една известна адаптация от 1987 г., където в главната роля е Арнолд Шварценегер. И докато в екипа ни съвсем не цари същия консенсус по отношение на Арни, както по отношение на Райт, все пак вълнението ни не спада. По всякакъв начин ни се струва, че този проект наистина клони повече към истинска нова версия, отколкото просто римейк на стар филм. Всеки, който е чел книгата на Кинг, знае, че тя е доста различна и много по-мрачна като тон, отколкото е филмът на Пол Майкъл Глейзър. Едгар Райт може да не е известен с „мрачните“ си произведения, това по принцип не е неговият стил, но особено след Последна нощ в Сохо знаем, че може да направи без проблем и филм, който да е напълно в хорър-трилър жанра, който най-вече свързваме с Кинг.

Другата причина да подозираме, че новата адаптация завива в различна посока е новината, че Глен Пауъл ще поеме главната роля. Звездата на Пауъл в момента се издига главоломно и докато сме най-любопитни за предстоящия му филм Hit Man, който пише и продуцира заедно с Линклейтър (с когото вече са работили по чудесния Everybody Wants Some), всъщност една подобна роля няма как да не му отива. Веднага ни направи впечатление в поддържащата си роля в Топ Гън:Маверик, предстои да го видим в новия вариант на Туистърс, сега още една модернизация, но този път доста по-мрачна и сериозна, ни се струва като добра следваща роля, за да ни даде възможност да го видим и в друга, не толкова лековата светлина. Каквото и да си говорим, Пауъл е съвсем друга категория актьор от Арнолд, пък и е далеч по-приятен за гледане, така че нещата със сигурност се развиват в обещаваща посока.

Бягащият човек (The Running Man) все още си няма официална премиерна дата или дори обявен старт на снимките. Имайки се предвид обаче колко обичаме Едгар Райт, ще чакаме с притаен дъх още новини около проекта и стискаме палци нещо да не се разпадне по пътя.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment