Oт години споделяме за възхищението си от Йоргос Лантимос, но след миналата година и масивния успех на Клети създания (Poor Things), той вече по никакъв начин не може да бъде смятан за творец, когото хората може и да не знаят, че да се нуждаят да им го представяме. Човекът вече е неразривна част от холивудския елит (в най-добрия смисъл на думата), без съмнение е един от любимите ни режисьори, работещи в момента и за щастие няма да се наложи да чакаме дълго, докато видим и новото му произведение.

Всъщност, още преди да излезе Клети създания се знаеше за следващия проект на Лантимос, по който той отново работи с музата си Ема Стоунвпоследствие разбрахме и за още един) и дори се очакваше да видим двата филма в рамките на една календарна година – нещо, което ще се случи в определени държави, включително и у нас.

Новият филм на Лантимос се нарича Kinds of Kindness и разказва три различни истории, поставени в съвремието в САЩ – още от сега е напълно различно от повечето неща, които сме гледали на Лантимос. Самият той разказва, че преживяването е било „като да правиш три филма едновременно“, което отново само може да ни развълнува – три на цената на един!

На Ема Стоун отново ще партнира Уилем Дефо, а към тях се присъединяват уникалният Джеси Племънс, Маргарет Куали, Хонг Чау, Джо Олуин, Мамуду Атие и Хънтър Шейфър. Всеки един от актьорите играе във всяка от трите истории, което прави нещата още по-интересни.

Вижте първия тийзър за филма сега, а веднага след това и официалния синопсис:

Kinds of Kindness е приказка триптих, която следва човек без избор, опитващ се да установи контрол над живота си; полицай, угрижен от факта, че изчезналата му в морето съпруга се е завърнала различна; и жена, решена да намери някой със специално умение, чиято съдба е да се превърне във впечатляващ религиозен лидер.

Има ли въобще какво да обсъждаме – първи ще сме в салоните, това е ясно. Определено сме най-любопитни за това до каква степен този път Лантимос наистина се е придържал към реалността и до каква степен отново ще видим запазената му марка магически реализъм, на която винаги сме се възхищавали. Във всеки случай всяко едно произведение на гръцкия режисьор е събитие само по себе си и нямаме търпение да стигнем и до това.

Kinds of Kindness е режисиран от Йоргос Лантимос по сценарий, който той е написал с редовния си партньор Ефтимис Филипу (Кучешки зъб, Омарът, Убийството на свещения елен).

Премиерата е насрочена за 21 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *