От известно време вече чакаме с нетърпение новия филм на Джеф Никълс – първото му произведение от 2016 г насам. И докато проследихме премиерата на Моторджии (The Bikeriders) по време на фестивалния сезон миналата година, широкият му показ беше забавен, заради стачките. Сега най-сетне имаме премиерна дата и нямаме търпение да се насладим на последното произведение на един толкова добър режисьор, който никога не ни разочарова.

Припомняме първо, че Моторджии се върти около младия Бени, който е част от мотоклуб. Бени и приятелката му Кати са част от мотоклуба Вандалите, където лидер е мистериозния Джони, а Бени е неговият любимец и дясна ръка. И докато клуба в началото е просто място за тези, които не се чувстват намясто никъде другаде, с времето дейностите стават все по-опасни, а Джони изисква все повече отдаденост. Докато предишният трейлър се фокусираше повече върху Кати и как тя описва историята, в новия трейлър, който ви предлагаме да видите по-долу, повече внимание се обръща на създаването на мотоклуба и отношенията в него.

Бени е изигран от Остин Бътлър, в ролята на Кати е Джоди Комър, а в Джони се превъплъщава неповторимия Том Харди.

Вижте трейлъра сега:

Ако някога сте познавали хора, които са част от мотоклуб, много от елементите тук са ви моментално познати – как клуба е семейство, но и паравоенна организация с ясна йерархия, как якето с клубната нашивка на гърба е най-ценната вещ, която някой притежава и никой не може да я докосва, как лидерът вдъхновява пълно подчинение и даже не трябва да го изисква. Моторджиите по принцип преследват усещането за свобода, но тези, които са част от мотоклуб задължително я обвързват и с общността си – до степен, която понякога може да стане опасна и токсична. Нямаме търпение да видим как Джеф Никълс разглежда тези сложни взаимоотношения, как те се променят и кога започва да се усеща, че нещата са преминали границите.

Пък и няма как да отречем, че продължаваме да не разбираме какъв е този глас, на който Том Харди се е спрял за героя си, но ако не друго, със сигурност няма да ни е скучен.

Моторджии (The Bikeriders) написан и режисиран от Джеф Никълс (Take Shelter, Loving, Midnight Special). Филмът е вдъхновен от книгата с фотографии на Дани Лайънс. В главните роли са Джоди Комър, Остин Бътлър, Том Харди, Майкъл Шанън, Норман Рийдъс, Бойд Холбрук и Майк Файст.

Новата премиерна дата е 21 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *