Първият трейлър на фантастичния екшън „Edge of Tomorrow” на Дъг Лаймън, в който Том Круз влиза в ролята на войник, който намира смъртта си в битка с извънземна раса, само за да се „прероди” на следващия ден и да изживее всичко отначало, ни остави леко равнодушни към филма и се надявахме следващите реклами да оправят вкуса ни.

Е, вторият пълен трейлър е вече факт, така че ако и вие сте се чувствали като нас, вижте дали ще оправдае очакванията ви.

Ох, въпреки че определено е подобрение спрямо първия трейлър, за съжаление, видяното не е това, на което се надявахме. А тази песен е просто ужасна – така се надявахме да я няма в този трейлър.

Добре де, положението не е толкова зле, колкото го изкарваме. Може рекламата да не ни надъхва така, както ни се искаше, но доста неща в нея ни харесват – и като история, и визуално, а на хардуерно ниво, всичко е повече от впечатляващо. И в крайна сметка не сме загубили надежда, че филмът ще е нещо повече от „средна работа”.

Последно, доста ни харесва начинът, по който режисьорът Дъг Лаймън рекламира филма, използвайки името на Том Круз:

„Ако харесвате Том Круз, ще го видите да прави гениално изпълнение, а ако мразите Том Круз, той умира около 200 пъти във филма”.

Дето се вика „win-win” ситуация.

плакат

В близкото бъдеще безмилостна извънземна раса, наречена „Mimics”, напада Земята, унищожава големите градове и погубва милиони. Няма армия, която може да се противопостави на изключителната им скорост, ужасяваща сила и привидна способност на механизираните „Mimics” бойци – или на техните телепатични командири – да предвиждат бъдещето. Земята има един последен шанс и това е обединена атака на всички човешки войски срещу извънземната заплаха.

Бил Кейдж (Том Круз) е офицер, който никога не е участвал в битка, но е безцеремонно понижен и изпратен – без подготовка и с неподходяща екипировка – на самоубийствена мисия. Кейдж умира минути след началото на битката, но успява да убие „Alpha Mimic”. Шокиращото е, че той се събужда и то в началото на същия ужасяващ ден, принуден да се бие и умре отново… и отново. Директният физически контакт с извънземното е причинил така наречения „time loop” и Кейдж е обречен да изживее жестоката битка безброй пъти.

Но с всеки нов опит, с всяко ново изживяване, Кейдж става по-силен, по-умен и все по-добър войник, който продължава да се бие заедно с Рита Вратаски (Емили Блънт), която държи рекорда за най-много убити извънземни. Кейдж и Рита нападат нашествениците отново и отново и всяка поредна битка им дава шанс завинаги да унищожат врага си и да спасят Земята.

Режисьор на „Edge of Tomorrow” е Дъг Лаймън, а в ролите са Том Круз, Емили Блънт, Бил Пакстън, Шарлот Райли и др.

Премиерата е 6 юни 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Добре, по-добре от първия.
    Тази песен е толкова гадна и смотана и няква… бе баси гнусната песен бе!!! Добре поне, че тук е само за малко.

  2. На тоя филм само едни (не)изрязани 2 минути от финала не му достигат, за да е железен.