Времето е (може би) единственият истински съдник по отношение на качествата и значението на едно произведение на изкуството, а то определено е благосклонно към „Реквием за една мечта“, който и днес продължава да поразява и да вълнува зрителите с не по-малка сила. Филмът изстреля в звездния небосклон режисьора и сценарист Дарън Аронофски и изпълнителя на една от главните роли Джаред Лето, а въпросът е може ли двамата да претворят „магията“ от тази си паметна колаборация.

Deadline съобщават, че малко повече от двадесет години след премиерата на „Реквиема“ (ужас, направо не е за вярване как лети времето) Дарън Аронофски и Джаред Лето отново ще работят заедно по камерния трилър с хорър привкус „Adrift“. Филмът ще бъде базиран на едноименния разказ на Коджи Сузуки, отговорен за романа „Кръгът“ („Ringu“), който е в основата на франчайза „Предизвестена смърт“ („The Ring“), а като продуцент се включва Джейсън Блум с неговата компания Blumhouse.

Действието на „Adrift“ се развива в открито море, а в центъра на историята е рибарски кораб, който се натъква на изоставена яхта, излъчваща странен сигнал за помощ. Когато един от рибарите се съгласява сам да поеме управлението на яхтата, докато я теглят към пристанището, той открива защо по-опитните членове на екипажа му я наричат „призрачен кораб“.

Не звучи супер оригинално – сещаме се за един куп подобни истории (със или без свръхестествени елементи), но присъствието на Дарън Аронофски, който, както неведнъж сме отбелязвали, е един от най-любимите ни режисьори и до този момент не ни е разочаровал истински, прави проекта задължителен в нашите очи, макар че вероятно щяхме да проявяваме интерес и без него, тъй като сме любители на такъв тип филми.

Трябва да отбележим, че не очакваме „Adrift“ да бъде класически хорър, а по-скоро психологически трилър (може би нещо в стила на повече от прекрасния „Черен лебед“ на Аронофски), който малко по-ясно изразено „флиртува“ със свръхестественото. Вярно е, че имената на Коджи Сузуки и Джейсън Блум са неизменно свързани с хорър жанра, но Сузуки е показвал, че може да открива ужаса и в обикновени житейски ситуации (неслучайно му казват японския Стивън Кинг), а Блум е продуцирал и филми като „Камшичен удар“ и „BlackKklansman”. За Джаред Лето нищо няма да казваме.

За момента няма обявени дати за начало на снимки и премиера, тъй като проектът още си търси студио, но последните новини в тази връзка са, че MGM водят в преговорите. Ние ще следим развитието на нещата (между другото, отсега виждаме как Лето отива да живее половин година на лодка в морето заради „метода“), а добрата новина, с която ще завършим, е, че според Deadline „Adrift“ няма да попречи на Дарън Аронофски да реализира наскоро обявения и много обещаващ „The Whale“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *