Има определен тип филми, които много трудно (да не казваме дори невъзможно) могат да привлекат вниманието на масовата публика. In A Violent Nature, за който става дума в настоящата статия, е точно от този тип. Това е нискобюджетен артхаус хорър с ясно изразена почит към специфичен жанр. Той няма за цел да печели нова публика, а само да предостави на своите верни фенове нещо, за което да говорят дълго след финалните надписи.

Въпросната продукция е пълнометражен дебют на Крис Наш, който не е чужд на жанра. Не може да се похвали с нещо запомнящо се зад гърба си, но ако се съди по всички фестивални ревюта на In A Violent Nature, то той е име, което заслужава внимание. Филмът направи своята официална премиера по време на фестивала в Сънданс по-рано през годината и събра овациите на критиката.

Вижте и официалния трейлър:

Приликите с Петък 13-ти са неизбежни, но най-голямата разлика е, че цялото действие е представено през гледната точка на убиеца. Наш, който има опит при работа със специални ефекти, обещава брутален и неподправен реализъм на сцените.

Ето какво гласи и официалното описание на сюжета:

Медальон е намерен сред останките на противопожарна кула сред гората. В нея се намира гниещото тяло на Джони, отмъстителен дух, с шейсет годишно ужасно престъпление зад гърба си. Той е съживен и готов на всичко да си върне притежанието обратно. Немъртвият голем се насочва към групата летуващи наблизо тийнейджъри, отговорни за кражбата. Методично започва да ги избива един по един и всеки друг, който се изпречи на пътя му.

Вижте и няколко кадъра:

In A Violent Nature е режисиран и написан от Крис Наш, за който това е пълнометражен дебют. В ролите ще видим Лу Барет, Андреа Павлович, Камерън Лов, Рийс Пресли, Лиъм Леон, Шарлот Крийгън и други.

Премиерата е насрочена за 31 май тази година, като филмът ще се разпространява от Shudder и IFC Films.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments