Добре дошли в страната на Лъвкрафт! След два прилични тийзъра, вчера HBO представиха и първия пълен трейлър на подготвяния от Миша Грийн и продуциран от Джордън Пийл и Дж. Дж. Ейбрамс предстоящ хорър сериал „Lovecraft Country“, който смесва (и съпоставя) чудовищните измерения на расизма в САЩ от началото на 50-те години на миналия век и „истински“ чудовища, сякаш излезли от произведение на „бащата“ на космическия ужас Х. Ф. Лъвкрафт.

В основата на „Lovecraft Country“ е едноименният роман на Мат Ръф, разказващ историята на Атикъс Блек, който заедно с чичо си Джордж и приятелката си Летиша, търси изчезналия си баща, обикаляйки южните щати на Америка, където се сблъсква с расизъм и чудовища.

Двете предишни реклами на сериала, които споменахме по-горе, бяха доста дългички и смятаме, че успяха доста добре да представят темите и атмосферата на „Lovecraft Country“, и сега новият подробен трейлър ни идва малко излишно обяснителен, но предполагаме, че има хора, които искат да знаят максимално много подробности, преди да решат да рискуват с жанров сериал.

https://www.youtube.com/watch?v=dvamPJp17Ds

Откъдето и да го гледаме, визуално „Lovecraft Country“ изглежда прекрасно. И темите за расизма, които са залегнали в основите на историята (и са причина за съществуването ѝ като цяло), по никакъв начин не ни притесняват, но силно се надяваме да не са представени прекалено буквално и без какъвто и да е нюанс, подобно на начина, по който родното кино в по-голямата част от случаите разглежда комунизма и робството.

Вижте още малко допълнителни подробности за сюжета и за основните действащи лица в сериала, а веднага след това ще откриете и два постера.

Атикъс (Джонатън Мейджърс) е ветеран, който се завръща от Корейската война и трябва да намери изчезналия си баща Монтроуз (Майкъл Кенет Уилямс) – потаен и упорит мъж, който винаги е вярвал, че не можеш да живееш във фантазиите си, и не е особено доволен от любовта на сина си към „pulp novels“.

Чичото на Атикъс (Кортни Б. Ванс) е много различен и повече като баща от Монтроуз. Той е забавен, добър и начетен човек, който е запознал Атикъс с прекрасния и странен свят на книгите. Двамата потеглят заедно на странното си пътешествие, заедно с Лети (Джърни Смолет-Бел), която е пътувала из цялата страна, но се завръща у дома за по-уседнал живот. Сестра ѝ Руби (Уунми Мосаку) е имала доста по-различен живот и семейните отношения се обтягат, когато тя получава предложение, на което не може да откаже.

Хиполита (Онженю Елис) е била домакиня цял живот, но мечтае за приключения и скоро ще потегли за звездите – в преносен и буквален смисъл. Юстис Хънт (Джейми Харис) е брутален шериф, чийто се среща с Атикъс, докато Джи-А (Джейми Чънг) е привидно наивна медицинска сестра, която обаче може да е замесена в изчезването на няколко войници.

И последно, Кристина Брейтуайт (Аби Лий) е единствената дъщеря на лидера на тайния култ „Синовете на Адам“, която прави всичко възможно да спечели уважението на баща си, но без успех. Уилям (Джордан Патрик Смит) е дясната ръка на Кристина – бодигард, любовник, шпионин, каквото тя поиска. Рус и синеок, той е „съвършеният ариец“.

3966449 lovecraft-country-poster-20200725

Създател на „Lovecraft Country“ е Миша Грийн по романа на Мат Ръф, изпълнителни продуценти са Джордън Пийл и Дж. Дж. Ейбрамс, а режисьор на пилота е Ян Деманж („’71“, „White Boy Rick“). В ролите са Джонатън Мейджърс, Джърни Смолет-Бел, Кортни Б. Ванс, Майкъл Кенет Уилямс, Онженю Елис, Джейми Чънг, Уунми Мосаку, Джордан Патрик Смит, Джейми Харис и Аби Лий.

Премиерата е на 16 август по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. HBO стана домакин на черната вълна, пък била тя и по Loveкрафт! Нека подкрепим черното малцинство – яжте Типов хляб!

    1. Мдаааа, а навремето обвиняваха Лъвкрафт в расизъм и „омраза“ към черните, жълтите и т.н. заради няк’ви написани от него стихчета. Гледай как се обръща палачинката 🙂 – същите черни сега правят филм уж (ще видим всъщност колко) „вдъхновен“ от него 😀 …

    1. Още съм на кантар дали да го гледам – сподели мнение ако си го гледал 🙂

    2. Минах първите 5 епизода, ама ми драсни на лично, щото е рано още за публично обсъждане 🙂