Fall of Gods

Преди малко повече от две години една концептуална рисунка на Уес Бол ни привлече към доста приятния му пълнометражен режисьорски дебют „Лабиринтът: Невъзможно бягство”, а сега нова концептуална рисунка (която обаче този път не е негова) ни привлича към най-новия му проект „Fall of Gods”. Той по никакъв начин не е свързан с франчайза на „Лабиринта”, а си е съвсем отделно нещо. За какво става въпрос?

THR съобщават, че от Fox, които явно са доволни от работата на Бол до момента, са го наели да режисира адаптацията на „Fall of Gods” – мрачна и брутална, епична приключенска история, базирана на скандинавската митология, която съществува под формата на илюстрована фентъзи книга, резултат от доста успешна Kickstarter кампания. Книгата е дело на концептуалния артист и ко-създател на датското визуално студио MOOD Расмус Берггреен и на главния сценарист на поредицата видео игри „Hitman” Микаел Вог. Именно рисунки от тази книга, които сега ви предлагаме да видите, ни привлякоха към новината.

Предполагаме, че ще се съгласите, че рисунките изглеждат зверски яки. Надяваме се всичката тази красота да бъде пренесена адекватно и на големия екран и да бъде подплатена с добра история, разбира се. А в самата книга тя е следната:

Вали е воин, преследван от духовете на своето минало, който намира мир в обятията на жена. Години наред той живее далеч от обществото, грижейки се за фермата си, опитвайки се да забрави за битките, които е водил… и престъпленията, които е извършил. Един ден неговата любима изчезва и Вали тръгва на път, за да я намери. Още веднъж той ще трябва да се изправи срещи чудовищата от Йотунхайм и могъщите Аси – мъжът, който е „погребал” дълбоко, трябва да възкръсне… и да потърси отмъщение.

Не е най-величественият сюжет – стандартен за подобен род истории, но ако се пипнат нещата, може да се получи нещо наистина добро. Ние имаме вяра в Уес Бол и смятаме, че той най-малкото ще ни предложи по-добро развлечение от „Сблъсъкът” и „Гневът на Титаните”. Ще стискаме палци да се получи и ще ви държим в течение.

Fall of Gods

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. някак първосигнално прочетох Уве Бойл и изтръпнАх….
    Иначе изглежда яко