Когато споделихме новината, че любимият ни неуморник Стивън Содърбърг планира да работи с други двама от абсолютните ни любимци – Кейт Бланшет и Майкъл Фасбендър, нямаше как да сме по-щастливи. Не е учудващо, че за разлика от някои от другите проекти на Содърбърг в последните години, този привлича доста повече внимание и ще получаваме за него новини, както се казва, „на час по лъжичка“, което не е стандартно за неговите филми – понякога той снима и дори изкарва филми, за които преди това нищо не се знае. С този каст обаче случаят тук няма как да е такъв.

Днес ще споделим две нови попълнения към актьорския състав на филма Black Bag, който в крайна сметка беше спечелен на търг от Focus Features. За момента все още нищо не се знае официално за сюжета, но предположенията са, че филмът е шпионски екшън-трилър. Със Содърбърг обаче, това може да значи всичко – от прекосяващ света лъскав екшън, до по-интимно разглеждане на вътрешния свят на героите. Обявеният бюджет за филма е 60 млн. долара, които в ръцете на Содърбърг могат да бъдат безкрайни – той знае как да прави филми за частици от тези пари.

Сега разбираме, че към Бланшет и Фасбендър се присъединяват още Реге-Жан Пейдж и Мариса Абела. Жан-Пейдж вече би трябвало да е познат на всички – той изгря с хита на Netflix Bridgerton, а след това абсолютно открадна шоуто в Dungeons & Dragons. Ясно е, че е хубавец, но ни е доста интересно дали Содърбърг му е намерил по-важна роля от ужасния The Gray Man, където играеше просто „шефче“. Абела пък предстои да избухне на сцената с ролята си в съвсем скорошния Back to Black, където се превъплъщава в Ейми Уайнхаус. Една такава роля може да изстреля млада актриса на върха, но и да я постави в една напълно определена рамка, от която трудно да се измъкне, така че й стискаме палци Содърбърг да й позволи да покаже и други свои страни.

Black Bag ще бъде режисиран от Стивън Содърбърг по сценарий на Дейвид Кеп, като това е трета колаборация между двамата след KIMI и Presence.

Снимките ще започнат през май в Лондон.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *