По стара своя традиция, Стивън Содърбърг продължава да не спи и да не обявява публично нищо за предстоящите си проекти, докато те вече не са факт. Тамън разберем за таен негов проект – той вземе, че го изкара на уебсайта си, както направи с Command Z. Междувременно вече е заснел и още един нов филм, който пък ще дебютира на фестивала Сънданс, откъдето може да се каже, че започва славата му със Секс, лъжи и видео, дебютирал там през 1989 г.

Новият филм на Содърбърг е озаглавен (за момента поне) Presence и е обявен като своеобразна призрачна история за семейство, което се нанася в нова къща и бързо започват да се убеждават, че не са сами. За момента подробностите за сюжета са само това, но всъщност никога не ни е трябвало много повече. Содърбърг е един от артистите, на които се възхищаваме най-много и всяко негово начинание е повод поне за интерес – може не всички да са бижута, но определено трябва да им се обръща внимание.

Заинтригувани сме доста и от актьорския състав, който е събран за този филм. Разбира се, Содърбърг е режисьор, който може да работи с най-големите звезди на планетата и го е правил, но също така той често си избира интересен кастинг, който не е просто изпълнен самоцелно с имена. В случая в една от главните роли ще видим Луси Лу, която харесваме от десетилетия и никога не ни омръзва, но друга от ролите е поверена на изключително спорната мацка Джулия Фокс, което определено е интересен избор. Останалите роли са поверени на 19-годишната Калина Лианг от Foundation, Крис Съливан, който вече е работил със Содърбърг по The Knick, Еди Мадей и Уест Мълхоланд.

Presence е обявен за Сънданс с една снимка, която загатва именно хорър елементите му:

Presence е режисиран от Стивън Содърбърг, а сценарият е написан от Дейвид Кеп, който е автор на друг от скорошните филми на Содърбърг – KIMI. В главните роли са Луси Лу, Джулия Фокс, Калина Лианг, Крис Съливан и др.

Филмът ще дебютира в секцията Премиери на фестивала Сънданс, който ще се проведе между 18 и 28 януари 2024г. За момента информация за широко разпространение не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *