Поличбата е поредният голям хорър франчайз, който се завръща на екран. В случая става дума за предистория, озаглавена Първата поличба (The First Omen), разкриваща събитията около зачеването и раждането на Деймиън – въплъщението на Антихриста на Земята.

Действието на Първата поличба се развива през 1971 г. и се фокусира върху Маргарет – млада американка, изпратена в Рим, за да започне нов живот в служба на църквата. Във Вечния град тя се сблъсква с мрак, който я кара да постави под съмнение собствената си вяра, и открива ужасяващ заговор, чиято цел е рождението на абсолютното злото.

След няколко снимки и един доста приятен атмосферен тизър на филма сега е ред на пълния трейлър, който ни дава малко по-добра представа какво можем да очакваме. Вижте.  

Общо взето няма изненади – изглежда компетентно, но доста дженерик. Допълнително утежняващо нещата обстоятелство е, че подобен тип филми вече са под път и над път и няма усещане за абсолютно нищо оригинално – нито като история, нито като подход. Ако не ставаше дума за Поличбата – големи фенове сме на класиката на Ричард Донър от 1976 г. и сме любопитни да видим рождението на Деймиън, – по всяка вероятност бихме пропуснали.

Все пак, за да не сме изцяло негативни, ще кажем, че Бил Най и Ралф Инесън, които са ни ужасно любими, изглеждат чудесно, а и като цяло ни се струва, че филмът ще е по-добър от подобния Immaculate (тези дни ще споделим и неговия трейлър, че нещо сме се разсеяли) и изключително лошия Екзорсистът: Вярващият.

Вижте и няколко плаката.

Режисьор на Първата поличба (The First Omen)е Аркаша Стивънсън (Channel Zero), която е и сценарист наравно с Тим Смит и Кийт Томас. Автор на идеята е Бен Джакоби (Bleed), по образи създадени от Дейвид Зелцер (Поличбата). Продуценти са Дейвид С. Гойър (Рога, Хелрейзър) и Кийт Ливайн (Къща в мрака). В ролите са Нел Тайгър Фрий, Тауфик Бархум, Соня Брага, Ралф Инесън, Бил Най и др.

Премиерата е на 5 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *