Borderlands е от тези проекти, на които не сме обръщали кой знае колко (или нужното) внимание през годините, но днес ще ви го представим в пълната му светлина. Адаптацията по изключително популярния looter шутър на Gearbox тези дни се сдоби с официален експлозивен трейлър, цветен плакат и премиерна дата.

Borderlands е огромен франчайз, който стартира през 2009 с едноименната игра. Има две продължения, една предистория, две епизодични приключенски игри и две spin-off заглавия зад гърба си. Всички те се отличават с динамичен и бърз геймплей (за looter шутърите поне), цветна графика и откачени и ексцентрични персонажи, както и много хумор.

Съдейки по рекламата и описанието, което може да намерите по-долу, сценарият на адаптацията ще използва разнообразни персонажи от цялата вселена и няма да се придържа към историята на първата игра.

Вижте и самата реклама:

Първоначалните сравнения с Пазителите на галактиката на Джеймс Гън са неизбежни, но се надяваме, че Илай Рот няма просто сляпо да копира стила, а по-скоро рекламата е направена, за да подлъже зрителите. Признаваме, че Кейт Бланшет и Ариана Грийнблат пасват прекрасно на своите персонажи, но Кевин Харт въобще не му отива ролята на Роланд. Всичко останало говори за забавление във вече споменатия стил на Гън. Дали обаче Илай Рот ще го постигне, ще разберем през август месец.

Ето какво гласи и официалното описание на сюжета:

Лилит (Кейт Бланшет) е престъпник с мистериозно минало, която се връща на родната си планета Пандора, за да търси изчезнала дъщеря на един от най-могъщите мъже във вселената Атлас (Едгар Рамирес). Тя обединява силите си с причудлив екип – Роланд (Кевин Харт), бивш наемник, който отчаяно се опитва да намери изкупление; Тайни Тина (Ариана Грийнблат), луда тийнейджърка с нездраво влечение към експлозивите; Крийг (Флориан Мънтиню), мускулестият защитник на Тина с умствени проблеми; Танис (Джейми Лий Къртис), учен с проблеми да различава реалността от измислицата и Клаптрап (Джак Блек), малък и надъхан робот, който обича да си вре носа навсякъде и да се прави на интересен. Тези странни герои трябва да се изправят срещу извънземни чудовища и опасни бандити, за да открият и защитят липсващото момиче, което може би държи ключа към несметна сила. Съдбата на цялата вселена може да е в техните ръце, но те ще се борят за нещо много повече – за един друг.

Представяме ви и официалния плакат, както и няколко плаката на героите:

Borderlands е режисиран от Илай Рот, който е и сценарист заедно с Джо Кромби. В ролите ще видим Кейт Бланшет, Джак Блек, Ариана Грийнблат, Кевин Харт, Флориан Мънтиню, Джейми Лий Къртис, Джина Гершон (влиза в ролята на друг популярен персонаж от игрите – Мокси), Едгар Рамирес, Джанина Гаванкар, Чайен Джаксън, Чарлс Бабалола, Хейли Бенет и други.

Премиерата е насрочена за 9 август тези година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Като, че ли явно се очертава този филм да бъде бледо копие на „Пазители на галактиката“ поради фата, че в сюжета е включен „обединява силите си с причудлив екип“, „съдбата на цялата вселената може да е в тяхните ръце“ и комедийния елемент, който е типичен за стила на Джеймс Гън. Типичното в второстепенните продукции е, че режисьорите използват вече утвърдени стилове, сюжети, че дори герои в своите продукции без да се замислят, че правят копия докато ние зрителителите ги забележим чак когато излязат на екран…Е ми, в тези времена е (почти) невъжможно да създаде нещо ново, колкото и да се екпериментира.