Бягство от Ню Йорк

Честно казано, смятахме или по-скоро се надявахме, че с идеята за римейка на култовата 80-арска сай-фай класика на Джон Карпентър „Бягство от Ню Йорк” е свършено, след като един куп „творци”, сред които Лен Уайзман, Брет Ратнър, Джонатан Мостоу и последно Брет Айснър, се пробваха неуспешно със задачата и в крайна сметка „New Line” загубиха правата.

За съжаление обаче, Deadline съобщават, че мераците все още ги има и че най-новите въжделения за погазването на филма са дело на „Studio Canal” и на мастития продуцент Джоуел Силвър („Командо”, „Умирай трудно”, „Смъртоносно оръжие”, „Матрицата”, „Шерлок Холмс”), като идеята е римейкът да бъде оригинална история, начало на нова трилогия, цитираме „подобно на „Възходът на планетата на маймуните”.

Честно казано, при положение, че самият Карпентър се провали в опита си за своеобразен римейк със слабоватия „Бягство от Лос Анджелис”, а и нито един от римейките по други негови творби не се отличава с някаква сериозна стойност (да не кажем, че някои от тях са пълни боклуци), не виждаме защо трябва да се правят повторни опити. Едва ли ще могат да ни предложат нещо по-различно от тоталната брадва „Lockout”.

Все пак, проектът е още в много ранен етап и тепърва ще се търсят сценаристи, така че има надежди още веднъж нещата да се разпаднат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments