Почитателите на предизвикателните идеи и авангардните решения могат да са спокойни – режисьорът Бертран Мандико обиколи сериозен брой фестивали през отминалата 2023 година с новия си филм She Is Conann. А се оказа, че ние не сме споменали и думичка до момента за негo, макар че сме почитатели на сагата, създадена от Робърт Е. Хауърд (обемът е внушителен – над 50 романа!) и обезсмъртена от легендарния Арнолд Шварценегер, който влиза в ролята на Конан Варварина преди повече от четири десетилетия и превръща в тотален хит, а впоследствие – и в класика филма на Джон Милиус.

Премиерата на She Is Conann е била миналия май в „Петнайсетдневката на режисьорите“ в Кан, а тук на вниманието ви предлагаме трейлър.

Жестока е съдбата, но не и за онези железни войни, които се стремят към безсмъртие! От видяното оставаме с впечатление, че 52-годишният Мандико е пристрастèн към експерименталното кино, предпочита да снима в контролирана среда, наситена с дим и жени в оскъдни одаяния, а също така и че всеки фестивал си има определен контингент почитатели на фантасмагоричните интерпретации, които биха отишли да гледат She Is Conann на кино. Ето какво гласи официалният синопсис на филма, предоставен от Altered Innocence:

По време на пътешествието си в бездната на отвъдното, вярното куче (!) Рейнър се спомня за шестте живота на своята стопанка Конан – в различни епохи и митове, от детството ѝ като роб и варварските племенни традиции, до нейния възход с безмилостна жестокост в нашето съвремие.

Съществото с нелепия намордник, който трябва да изобразява (очевидно) кучешка муцуна, е въпросната Рейнър, която се явява „муза, любовница, дух-пазител и водач“. Мандико дори среща различните превъплъщения на Конан, без да се опасява от колапс между реалностите и пропаст в пространствено-времевия континуум…

Начело на актьорския екип е вдъхновението на режисьора – Елина Льовенсон; партнират ѝ актрисите Клер Дюбюрк, Криста Тере, Сандра Парфер, Агата Бузек, Натали Ришар, Франсоаз Брион, Джулия Райдлър. Както споменахме, сценарист и режисьор е Бертран Мандико (The Wild Boys, After Blue), композитор е Пиер Депратс, оператор е Никола Евейо, а продуценти са Ави Амар, Жил Шаниал, Амнюел Шоме, като в ролята на копродуценти влизат Оливие Дюбоа и Антоан Гарние.

След представянето на She Is Conann в Кан и на фестивали като Локарно, Солун, Fantasy Filmfest в Германия, филмът ще бъде разпространен в избрани киносалони в Щатите от 2 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *