Братя Коен

За какво става въпрос? Ами, Итън Коен се отбил в офиса на Empire (леле само как ги мразим), за да говори с тях по повод номинациите за Оскар на „True Grit” („Непреклонните”) и както се казва, от дума на дума станало на въпрос за това какъв ще бъде следващият проект на братята.

Запитан дали възнамеряват някога да направят хорър филм, Коен отговаря: “Смешно е, че питаш, да, в момента работим по няколко сценария и за единия от тях може да кажем, че е истински хорър. Франсис Макдорманд ще е чудовището.”

Дори и за най-големия кретен е очевидно, че тук става въпрос за шега, но от „Empire” се кълнат, че първата половина на отговора била съвсем сериозна и наистина имаме шанс да станем свидетели, как братята прекрояват още един жанр. О, моля ви се, нека това се окаже истина! Моля, моля, моля, моля, моля!

Итън Коен споделя още, че римейкът по британския романтичен „heist” филм с Майкъл Кейн и Шърли Маклейн „Gambit” (за който ви съобщихме, че ще е с участието на Камерън Диас и Колин Фърт) е бил само и единствено сценарен проект и филмът ще бъде направен без тяхното по-нататъшно участие – нещо, което се знаеше и едва ли е чак такава изненада.

Относно идеята за продължение на класиката „Бартън Финк”, „Old Fink”, той казва, че Туртуро все още не е достатъчно стар и освен това идеята е била по-скоро мисловен експеримент, отколкото филм.

За съжаление, няма нито дума за обявената преди доста време екранизация на фантастичния роман на Майкъл Шейбон „The Yiddish Policemen’s Union”, който трябваше да се продуцира от Скот Рудин.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Отбил се човека за да си поприказва със стари познати за Оскарите… Не е лошо 🙂

  2. Да, те от Empire редовно ме дразнят така. Веднъж пък случайно се били засекли с Тери Гилиъм на едно парти и той им разказал някакви неща. Аз по партита засичам само съседа. 🙂