Феновете на екшън жанра никога не са страдали от липса на количество, напротив – доста време самият брой долнопробни и безинтересни филми, които излизаха, правеше така, че жанрът да изглежда сякаш представлява само това. Поредиците Джон Уик и The Raid обаче не просто пробиха през мъглата на ширещата се еднородна посредственост, но и промениха начина, по който тези филми се правят. В днешно време повечето екшъни или отявлено ги имитират, или се сравняват с тях, заради което се опитваме да разберем кои наистина са техни достойни наследници и кои – незаслужили претенденти.

Днес ще ви представим трейлъра на Mayhem! – френски филм, който изглежда сякаш стриктно се придържа към кредото на Джон Уик за добре заснет и добре хореографиран екшън, който се снима ясно и добре осветено, без много рязане в монтажа, за да може публиката да разбере какво се случва на екран, но дори по-важното – за да може действието да движи самата история. Филмът е режисиран от Ксавие Жен, режисьор на сериали като миналогодишния хит Lupin, Gangs of London, както и филми като Граници, Hitman и Cold Skin.

Mayhem! проследява бившия боксьор Сам, който е излязъл от затвора във Франция, но е принуден да избяга в Тайланд, където се установява на идиличен остров, заедно със съпругата си и нейната дъщеря. Животът на Сам и близките му отново се оказва в опасност, когато местен тайландски престъпен бос го взима под прицел и Сам е принуден да преследва отмъщение.

Вижте трейлъра, както и един клип от филма сега:

Определено се виждат всичките влияния, които Mayhem! събира от вече споменатите, установени екшън поредици. Имитацията обаче е най-искрената форма на ласкателство и ние нямаме нужда някой да открива топлата вода, просто да я използва добре и ефективно. От това, което виждаме в тези трейлъри, екшън хореографията наистина е на ниво, така че стискаме палци целият филм да поддържа същото темпо.

Mayhem! е режисиран от Ксавие Жен, който е и автор на сценария заедно с Магали Росито и Гийом Леман. В главните роли са Насим Лие, Оливие Гурме, Витая Пансрингарм, Лурин Нуне и др.

Филмът излиза в определени кина и на video on demand от днес, 5 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Отдавна се върти из платформите с оригиналното си име “ Farang “ , и наистина е забавен екшън,но не е чак ТОП – става за гледане с компания .
    (но ме предизвиква за хептинайсти път да си пусна The Raid 2 ) 😉