Джордан Пийл доста бързо се установи като един от най-значимите модерни творци на високобюджетно авторско кино. Не всеки го харесва, но никой не може да отрече рядкостта на млад режисьор, получаващ големи бюджети за оригинални, идиосинкратични филми с много идеи.

Но както при всеки друг издигащ се творец на негова позиция, напрежението за нови проекти без съмнение виси над главата му. Точно в този момент, в който имиджа му най-ефективно преминава от скеч-комедиант към филмов творец, Пийл не би могъл да избяга твърде дълго от прожекторите. Именно затова Universal, които стоят и зад другите му проекти, официално обявиха премиерната дата на неозаглавения му четвърти филм за Коледа 2024 г. За проекта няма нито описание, нито кастинг детайли, нито дори заглавие и предвид начина, по който работи Пийл, очакваме това да си остане така още дълго време. При положение обаче, че последният му филм излезе съвсем скоро и предвид фака, че сякаш няма много време за продукция, очакваме да видим по-обрано предложение от него.

Новината пристига след като миналогодишният Не! на Пийл стана приличен хит със 170 милиона долара в глобалния боксофис. Същото важи и за Get Out и Us, чийто печалби бяха още по-големи, и то с по-малки бюджети. Пийл малко по малко се превръща в силен плюс за боксофиса, което без съмнение го издига в очите на студиата. Какъвто и да е новият му филм, ние очакваме режисьорът да има пълна свобода да направи нещо истински интересно, особено щом ще излезе на толкова важен празничен ден, изправяйки се срещу Аватар 3. Оскъдността откъм детайлите още повече ни вълнува. Все пак името на режисьор, когото харесваме, е достатъчно да се развълнуваме за дори неозаглавен филм.

През 2024 Monkeypaw, компанията на Джордан Пийл, която миналата година продуцира прекрасния проект на Хенри Селик Wendell & Wild, се очаква да има и друг нов филм. Датата засега е 27 септември. Имайки предвид, че Пийл вече е продуцирал няколко интересни проекта, най-вече BlacKkKlansman на Спайк Лий и римейка на Кендимен на Ния Дакоста, сме любопитни да видим какво ще ни представи и на тази дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

    1. може да е Коледен филм, кой знае?

  1. Горе-долу същите неща се пишех/важаха и за М.Найт Шаямалан преди време,ама…
    Не твърдя,че на Джордан Пийл му липсват оригинални идеи и актуални социални послания-напротив!
    Но от друга страна -не отчитам филмите му като horror – по-скоро трилъри ,чийто създател (като класически,афроамерикански сърфист 😉 ) „яхна“ правилната вълна в правилният момент.
    За „обща култура“ и от технически интерес ще изгледам това предстоящо Създание на Пийл,но ми простете липсата на ентусиазъм към т.нар. Master of modern horror. 🙂

    1. „Горе-долу същите неща се пишех/важаха и за М.Найт Шаямалан преди време,ама…“

      good point. надявам се да не стане същото с Пийл, но човек никога не знае.

  2. Джордан Пийл доста бързо се установи като един от най-значимите модерни творци на високобюджетно авторско кино…….

    Хахахахахах.. не съм се смял така от години. Това пишлеме е всичко друго, но не и това. И се чудя как можете да напишете подобна глупост и то още в първото изречение на новината….

  3. Новината пристига след като миналогодишният Не! на Пийл стана приличен хит със 170 милиона долара в глобалния боксофис. Същото важи и за Get Out и Us, чийто печалби бяха още по-големи, и то с по-малки бюджети. Пийл малко по малко се превръща в силен плюс за боксофиса, което без съмнение го издига в очите на студиата.

    Чакайте малко. Тука нещо много си противоречите. Първо говорите за високобюджетни ( в първото изречение) филми, после казвате, че е работил с по малки бюджети.

    Само аз ли съзирам правопропорционалната и обратно пропорционалната връзка между бюджетите на филмите му и приходите им.
    Със всеки следващ филм този смешник прави филми с все по-висок бюджет и изкарва с тях все по-малко пари.. Което говори и за качеството на филмите му… (знам, знам кво ще кажете)
    Бягай бюджет 4.5 млн – приход 255 млн
    Нас бюджет 20 млн – приход 256 млн
    Не бюджет 68 млн – приход 171 млн.

    Не омаловажавам труда на автора на статията (новината) но понякога пишете пълни глупости….

    1. Не мисля, че е въобще разумно да сравняваш обстановката в кината, когато „Не“ излезе, с тази, когато другите два излязоха. Имайки предвид обстоятелствата, филмът беше хит. Пичът не започна с 200 милиона бюджет, това е очевидно. Но за трети филм, който не е базиран на нищо, 68 милиона си е доста. Така че да, работил е с големи бюджети и сигурно ще продължи да получава и по-големи.

  4. Оскъдността откъм детайлите още повече ни вълнува. Все пак името на режисьор, когото харесваме…

    И последно говори за себе си, не пиши в множествено число, защото почти никой не споделя мнението ти… 🙂

    1. Статийте ги пиша така, защото така ми е казано, но те уверявам, че всяко споделено мнение си е мое и не се занимавам с това какво мислят другите, както всеки друг автор в сайта.

  5. Дисни имат огромни загуби напроследък, даже последният им филм Ант-мен 3 e абсолютен флоп в боксофиса! Затова беше уволнена Виктория Алонсо, която се води номер 2 в Дисни! Уволнена е внезапно още миналия петък, даже не са я изчакали до понеделник! А същата се води wоке „шампионът“ на Дисни! След като нея я уволниха, а е обратна, супер wоке и жена от цвят(понеже е латино), това дава огромна надежда за ситуацията в Холивуд! Явно вече или вършиш работата, заради която си нает, или ще бъдеш уволнен, независимо от цвят, пол или сексуална принадлежност! Което ми дава надежда, че тъпизмите на Пийл ще ги гледаме(много хора като мен въобще няма да ги гледат) все по-рядко!
    Това инфо го давам под статията на Черганов, той си знае защо! Ха-ха!

  6. ==============
    Не! на Пийл стана приличен хит със 170 милиона долара в глобалния боксофис
    ===============
    Момче, ти знаеш ли въобще да смяташ?! При бюджет от 68 млн. долара, за да си върне парите и да е на 0, филмът трябва да изкара поне 200- 220 млн. долара в световния боксофис! Което означава, че филмът е на загуба от порядъка на 30-40 млн. долара! Казват му флоп на това „постижение“! Ха-ха!
    При разходите влизат освен бюджета, също така маркетинговата кампания и сумите, които се дават на кината! Нали не мислеше, че кината са благотворителни дружества и работят без пази за студиата?! Ха-ха!
    Между другото, Дисни дават най-малко на кината, около 35-40% от приходите!

    1. lmao, как реши, че е трябвало да изкара 200-220 млн? маркетингът е някакъв процент от бюджета за продукция и всичко се умножава по две, защото кината взимат половината. следователно приетото правило е, че ако умножиш бюджета по 2,5 получаваш горе долу нужната сума, за да си избие парите. 68×2,5 е точно 170, лол.

      ест, да си върнеш парите не значи, че си хит, но не е провал и със сигурност се е справил добре на VOD, защото дори на теб да не ти харесва, филмът си намери аудитория. затова казвам, че е „приличен хит“. имайки предвид, че миналата година още се завръщахме към кината и нещата бяха малко несигурни, бих казал, че е доста добре.

  7. Черганов, това правило за умножаването на бюджета по 2.5 e за невежите! Кой ти каза, че маркетингът влизал в бюджета?! Ха-ха!
    Понякога маркетингът е с по-голяма сума, отколкото бюджета, и е отделен от него! Особено за филми с голям бюджет – на Дисни/ Марвел, WB/DС, някои продукции на Юнивърсъл и др.
    Понеже този филм НЕ! не е на Дисни, тогава смятай поне 40% от приходите за кината от 123 млн. в Щатите! Което ще рече около 50 млн. долара от общо изкараните в Щатите! Извън Щатите студиата имат различни договори с кината, та не е ясно какъв процент от приходите им дават! Значи бюджетът 68 + маркетинга(неизвестно колко) + около 50 млн. за кината! Не е ясно от изкараните близо 50 милиона извън Щатите каква е печалбата на филма! Но определено тези 170 милиона не стигат, за да е на 0 филмът! Ако има сравнително по-големи доходи от VOD, тогава е възможно да си е върнал парите, но това не го прави хит по никакъв начин!

    ПП Само един пример ще ти дам – Авенджърите 4 има 2.9 милиарда приходи от света, но печалбата на филма е едва 820 милиона долара! И това е публикувано!

  8. Баси мамата до къде я докарахме, тоя бил значим, че и млад, че и творец.
    Баси мамата!
    Честно казано, не знам дали заради ниските очаквания, но „Не“ по скоро ми хареса, въпреки, че нямах никакво желание да го гледам – след предните две прехвалени лайна на бай Джордан. Но с увода на тая драсканица ударихте гъза в тавана
    Творец, значим, баси мамата.
    Що се гърчите кат глист на клонче бре, тоя ко не беше с правилния цвят… Аи сиктир!