Винаги стискаме палци на всеки предстоящ филм да е хубав, естествено, че го искаме – колко по-добър би бил живота, ако нямаше тъпи филми? Едновременно с това обаче гледаме да държим очакванията си в реалистични граници и винаги да имаме едно на ум. В случая обаче трябва да признаем, че сме дълбоко развълнувани от перспективата да излезе още един много добър филм с Адам Сандлър, което рядко ни се случва.

Разбира се, говорим за предстоящия Spaceman, в който Сандлър се съюзява с режисьора на Чернобил Йохан Ренк. Още от обявяването на проекта имахме големи надежди за филма (най-вече заради творческия екип) и те впоследствие се затвърдиха след първия тийзър, но сега имаме възможност да видим и пълен трейлър, който още повече гъделичка интереса ни.

Първо, припомняме, че историята проследява Якуб Прошазка – осиротял като дете и отгледан от баба си и дядо си в чешко село, той надминава всички очаквания и става първия космонавт на Чехия. Докато е на самотна мисия в космоса обаче, той започва да осъзнава, че бракът му може би се разпада, а междувременно намира мистериозно същество от друга планета на кораба си.

В поддържащите роли са Кери Мълиган като съпругата и Пол Дейно, озвучаващ извънземното. Можете да видите първия трейлър сега:

Винаги се радваме, когато научно-фантастична история се използва по-скоро като рамка, която да обгражда разказ за общочовешки теми като самотата и любовта, както личи че ще бъде тук. Още повече обаче ни стават интересни тези фантастични елементи, които виждаме в рекламата – халюцинациите, които космонавтът има за жена си, приказно (а не реалистично) изглеждащият космос. По всичко личи, че Spaceman съвсем няма да бъде история за самотно оцеляване в космоса като например Гравитация, а по-скоро изследване на психиката на един човек, прекарал шест месеца в изолация, който започва да си дава сметка за целия си живот, за неща, на които вероятно преди никога не е обръщал внимание. Извънземното е почти случайно към цялата случка, макар че очевидно ще бъде много важен герой, вероятно именно катализатора за тези разкрития.

Spaceman е режисиран от Йохан Ренк по сценарий на Колби Дей и Ярослав Калфар. В главните роли са Адам Сандлър, Пол Дейно, Кери Мълиган, Кунал Наяр, Лина Олин и Изабела Роселини.

Филмът ще излезе в Netflix на 1 март 2024 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *