Когато преди повече от две години разбрахме за идеята Адам Сандлър да прави филм с Йохан Ренк, моментално се впечатлихме и възложихме надежди на проекта. След това голямо забавяне въобще не очаквахме да чуем новини за този филм, но ето, че той не просто съществува, а даже ще излезе съвсем скоро.

Припомняме, че Spaceman е режисиран от Йохан Ренк, когото познаваме най-вече като режисьор на любимият на всички Чернобил, както и епизоди на други монументални сериали като Breaking Bad и Vikings. Двамата със Сандлър ще разкажат историята на Якуб Прошазка – осиротял като дете и отгледан от баба си и дядо си в чешко село, той надминава всички очаквания и става първия космонавт на Чехия. Докато е на самотна мисия в космоса обаче, той започва да осъзнава, че бракът му може би се разпада, а междувременно намира мистериозно същество от друга планета на кораба си.

Абсолютно си признаваме, че отдавна не се интересуваме въобще от филмите на Адам Сандлър, но вероятно именно заради това Uncut Gems толкова много ни срази. Няма нищо лошо Сандлър да си прави парите и да си снима малоумни комедии с приятелите по разнообразни красиви острови, но определено сме адски любопитни за другата част от този стадий на кариерата му – този, в който изключително интересни творци си избират да работят именно с него по сложните си, иновативни проекти.

Освен това, в този случай Сандлър, макар и да изглежда, че ще бъде сам в по-голямата част от времето, е подкрепен и от много сериозен поддържащ актьорски екип. Кери Мълиган ще изиграе съпругата му, а Пол Дейно ще озвучи мистериозното извънземно.

Вижте първия тийзър трейлър сега:

Страшно сме впечатлени от атмосферата, която създава този тийзър – усещането за самотно съзерцание, в което човек и извънземно намират общото помежду си и вероятно разкриват истински значимото за всяко същество. Чисто визуално освен това кадрите са страшно красиви и стискаме палци възможно най-голяма част от Spaceman да представлява именно Сандлър в различни космически локации.

Предлагаме да прочетете официалния синопсис, след което ще видите и два допълнителни кадъра от филма:

Шест месеца след началото на самотна изследователска мисия до ръба на Слънчевата система, Якуб осъзнава, че обратно на Земята, съпругата му Ленка може и да не го чака вече. Отчаян да поправи нещата, той е подпомогнат от мистериозно създание от началото на времето, което той намира в дълбините на кораба си. Съществото, наречено Хануш, помага на Якуб да си обясни какво се е объркало, преди да бъде твърде късно.

Spaceman е режисиран от Йохан Ренк по сценарий на Колби Дей и Ярослав Калфар. В главните роли са Адам Сандлър, Пол Дейно, Кери Мълиган, Кунал Наяр, Лина Олин и Изабела Роселини.

Филмът ще излезе в Netflix на 1 март 2024г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *