Мина доста време, откакто сме споменавали новини, свързани с киновселената на Star Trek, но това е защото не бяхме попадали на нищо сигурно като информация. Макар че се извършват определени творчески операции, подготвящи проблематичния Star Trek 4, фокусът на тази новина са усилията на Paramount да се „подсигурят“ с още една, различна и отделна филмова история, която ще разшири повествованието, благодарение на сценария на Сет Греъм-Смит (Abraham Lincoln: Vampire Hunter) под режисурата на Тоби Хейнс, отговорен за поредицата Andor.

Разбира се, че на този етап няма как да има подробности около сюжета, но е ясно, че авторите ще търсят вдъхновение за нова предистория, чието действие се развива десетилетия преди събитията от излезлия през 2009 година филм на Дж. Дж. Ейбрамс Star Trek. Продуценти и на новата origin-история е компанията на Ейбрамс – Bad Robot Productions.

Ако си спомняме добре, Paramount самонадеяно обявиха насред пандемичния хаос, че по четвъртата и последна част от филмовата сага с участието на Крис Пайн, Закари Куинто и компания се работи – още преди да са финализирали уговорките с актьорския екип и те учудено споделиха, че тази информация е новина за всички! Освен това продуцентите и разпространителите са в правото си да запазят известен скептицизъм, след като заклетите „треки“-та гледат вече почти десетилетие различни телевизионни приключения, като Star Trek: Picard и Star Trek: Discovery, и може би вече им липсва ентусиазъмът от преди 15 години да видят отново „Ентърпрайз“ на голям екран?!

Искрено се надяваме, че творческата енергия на екипите и на Star Trek 4, и на новата предистория ще бъде гаранция за конструиране на мащабни, впечатляващи сюжети, които да телепортират успешно милионите почитатели на тази звездна сага в киносалоните. Кога ще стане това? Очакваме още новини…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Добре де, добре, хубаво четвърти филм, ама какво ще правите с Чеков?

    1. В Холивуд има доста способни, млади, черни актьори 😀