За биографичния филм, посветен на Ейми Уайнхаус се говори отдавна, като генезисът на настоящия проект беше през 2018 година, когато семейството на Ейми подписва договор за правата, а продуценти на проекта стават Studio Canal UK. През 2022 стана ясно, че по сценария ще работи Мат Грийнхал, а с режисурата ще се ангажира Сам Тейлър-Джонсън, известна с Nowhere Boy, A Million Different Pieces, поредицата Solos и разбира се, Петдесет нюанса сиво.

Сега е време и за първия трейлър на Back To Black. Споделяме рекламата и ще добавим, че камък ни падна от сърцето – това, което виждаме, ни гарантира спокойствието, че филмът ще бъде пълен с енергия, излъчващ достоверност и най-вече – чаровната Мариса Абела до такава степен се е превърнала в Ейми, че дори е поела предизвикателството да изпълнява нейните песни!

Самоотвержеността на британските актьори е всеизвестна – Абела го доказва с ролята си на Ейми Уайнхаус! Авторите на филма разчитат на пълната подкрепа на Universal Music Group и Sony Music Publishing, а историята разказва за изгряването на звездата на талантливата млада певица, превърнала се във феномен, и за връзката, от която е вдъхновен един от епохалните музикални албуми от началото на века. Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Създаден като ода за най-иконичната британска звезда на ХХI век, която липсва ужасно много на всички, Back To Black разказва за невероятната съдба на Ейми Уайнхаус. Рисувайки ярка, изпълнена с енергия и живот картина на родната й улица Камдън и улавяйки проблемите, които носи глобалната слава, Back To Black отдава почит на артистичната душа на Ейми, на острия ѝ ум и безусловната честност, като се опитва да открие и разбере демоните, които я преследват. Филмът е безстрашен поглед към модерната „машина“ за създаване на знаменитости, създаден в почит на един уникален талант, емблематичен за своето поколение.

Ейми се превърна в гигантско музикално явление в първото десетилетие на ХХI век. Огромният ѝ международен успех стартира именно с нейния албум Back to Black, издаден през октомври 2006 година, отбелязал рекорд за неговата авторка, спечелила пет награди „Грами“. Пет години по-късно животът ѝ приключва заради пристрастията към забранени субстанции и алкохол и Ейми Уайнхаус остава в спомените на музикалните фенове като още един член на печално известния „Клуб 27“ – творци, отишли се от този свят на 27 години.

От видяното в трейлъра се убедихме, че Мариса Абела, позната от британската финансова драма Industry за НВО, ще направи сериозен пробив с тази супер-трудна роля и с дързостта си сама да изпълнява песните на Ейми. В актьорския екип са още Джак О’Конъл, който е в ролята на Блейк Фийлдър-Сивил, бившият съпруг на Уайнхаус, ветераните Еди Марсан (в ролята на бащата на Уайнхаус) и Лесли Манвил (като бабата на Ейми от майчина страна).

Studio Canal предвижда премиерата на филма да бъде на 12 април 2024, а пускането му на екран в САЩ ще бъде чрез Focus Features само месец по-късно – 10 май 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *