Музикалните биографии за иконични изпълнители в момента сякаш са основна част от филмовия пейзаж – дори сега в кината върви I Wanna Dance With Somebody за Уитни Хюстън. Следващият подобен проект, към който отправяме поглед, ще бъде посветен на една от големите икони и в същото време – големите трагедии на английската музикална сцена в последните години – Ейми Уайнхаус.

Преди няколко месеца споделихме, че се подготвя Back to Black – филм за живота на Уайнхаус, който ще бъде режисиран от Сам Тейлър-Джонсън. Снимките са започнали и най-сетне получаваме повече новини за кастинга и, вероятно най-важното – първи поглед към Мариса Абела с пълен грим и прическа за главната роля. Младата актриса до момента е участвала в няколко английски продукции, най-голямата й роля до момента е в сериала Industry, но със сигурност участието в този проект ще я изстреля в съвсем различно ниво на слава, особено като гледаме колко добре изглежда в образа.

Споделяли сме и преди притесненията си за режисьорските способности на Сам Тейлър-Джонсън, но за момента поне откъм кастинг трябва да признаем, че нещата изглеждат доста обещаващи. Освен Абела, към актьорския състав се присъединяват няколко страхотни английски актьори, които допълнително ни обнадеждават за проекта. Джак О’Конъл ще изиграе Блейк Фийлдър-Сивил, бившият съпруг на Уайнхаус, с когото се развеждат след връзка изпълнена с наркотици, пиене и рехабилитации. Към екипа също така се включват Еди Марсан и Лесли Манвил – и двамата страхотно впечатляващи ветерани на английската сцена. Марсан ще изиграе бащата на Уайнхаус, а Манвил – баба й от майчина страна.

Надяваме се Back to Black да е многостранен и да показва Ейми Уайнхаус в цялата й сложност – тази на изключителен талант, но и на младо момиче, неподготвено за капаните и трудностите, срещани по пътя към голямата слава и успех. Доста често ни се струва, че филми за иконични таланти, особено пък такива, които са загинали трагично рано, придобиват една атмосфера на благоговеене, искат да съжаляваме загиналия и го показват като трагичен образ, който е бил само талант и проблеми, но хората рядко са толкова прости. Стискаме палци на екипа да успее да отдаде истинска почит на Уайнхаус, но същевременно да ни покаже един сложен и добре изграден образ, който да не бъде просто познатата карикатура на умряла девойка, която е пеела страхотно.

Back to Black е режисиран от Сам Тейлър-Джонсън (Петдесет нюанса сиво, A Million Little Pieces), а автор на сценария е Мат Грийнхал, с когото заедно са работили по Nowhere Boy – безспорно най-добрият филм на Тейлър-Джонсън до момента, което също ни дава повод за оптимизъм.

Премиерна дата за момента не е обявена, но се очаква да е чак следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *