Който следи наградите „Оскар“ с някакъв интерес сигурно помни когато преди две години, в сезон, препълнен със страхотни интернационални заглавия като Drive My Car, The Worst Person in the World, Flee и The Hand of God, петата номинация в тази категория отиде при Lunana: A Yak in the Classroom. Освен че отзивите за него не бяха кой знае колко добри и че заглавието му звучеше абсурдно, никой не беше чувал за този филм и беше любопитно, как е стигнал чак до там.

Ако някой се е чудел какво се е случило с режисьора на този филм, бутанеца Пауо Чойнинг Дорджи, отговорът е трейлърът на The Monk and the Gun – втория му проект след успешния му дебют. Филмът дебютира в Телюрайд, след което се насочи към Торонто, и макар и да не получи много внимание и в двата случая, доста от отзивите определено са позитивни.

Можете да видите трейлъра тук:

Няма да лъжем, този трейлър ни изглежда по-скоро като захаросана глупост, отколкото като сериозен политически филм. Нито си личат уменията на Дорджи като режисьор, нито перспективата му върху интересните събития, които разглежда. Естествено не съдим филма, преди да сме го гледали, но този трейлър определено не ни мотивира да го направим.

Официалният синопсис на The Monk and the Gun гласи:

The Monk And The Gun  улавя удивлението и сътресенията, когато Бутан се превръща в една от най-младите демокрации в света. Известно в целия свят с изключителната си красота и с акцента върху Брутното ационално щастие, отдалеченото хималайско кралство Бутан е последната държава, която се свързва с интернет и телевизия. И ако това не беше достатъчна промяна, скоро след това кралят обяви, че ще предаде властта си на народа чрез неговия вот и нова форма на управление: Демокрация.

The Mond and the Gun e режисиран и написан от Пауо Чойнинг Дорджи. В ролите участват Тандин Ванчук, Хари Айнхорн, Чоеинг Ятшо и Келсанг Чоеджи.

Премиерата е на 2 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *