Майкъл Ман и Крис Хемсуърт

Майкъл Ман не е режисирал филм от 2009 насам (макар и през 2011 да режисира пилота на сериала „Luck”) и доста често се носят слухове за нови проекти, по които той ужким работи, но които за наше най-голямо съжаление, така и не просъществуваха. Наистина 4 години не са чак толкова голяма пауза за един режисьор, особено имайки предвид, че Ман по принцип отделя повечко време на проектите си, а на всичкото отгоре е доста зает като продуцент, но ние сме му големи фенове (което за наша най-голяма изненада изненадва доста хора) и се надяваме да видим нещо ново в близкото бъдеще.

Това „нещо ново” може да се окаже неозаглавен засега трилър с Крис Хемсуърт в главната роля. Според Variety проектът е съвсем сигурен, но единствената сюжетна подробност, която съобщават, е „действието се развива в света на кибер-заплахи и атаки”. Не се знае дори каква ще е ролята на Хемсуърт, но по всичко изглежда, че участието му е сигурно.

Сценаристи на филма са Ман и Морган Дейвид Фоул, който в момента работи и по екранизацията на видеоиграта „Mass Effect” за „Legendary Pictures”. „Legendary” е студиото, което подкрепя и този неозаглавен „Ман/Хемсуърт” трилър, и това е повод за доста спекулации относно мащаба на проекта и неговия „блокбастър потенциал” – видите ли, като създатели на Батман трилогията на Кристофър Нолан, „Man of Steel” и „Pacific Rim”, „they just don’t do small”. Ние ще се въздържим от коментари, докато не научим нещо повече.

Всички знаем колко трудно се намират качествени cyber-трилъри и колко смешни изглеждат повечето, дори и за най-обикновения зрител, камо ли за по-запознатите, особено няколко години след премиерната дата. Но ние сме сигурни, че Ман няма да ни разочарова и ще следим отблизо развитието на проекта. А ако се откаже и от този, ще следим следващите, но както казахме, надяваме се в скоро време да гледаме нещо ново.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments