Надеждата за бъдещето на Холивуд си остава у младите лица и затова винаги следим, когато някой обещаващ талант ни зашемети отникъде. Ариана ДеБоуз е перфектен пример. Бродуей изпълнителката бе прекрасна в ролята на Анита Уестсайдска история на Стивън Спилбърг, дори спечели „Оскар“ за изпълнението си, а оттогава само чакаме да видим как ще развие кариерата си. Много честно млади таланти днес биват погълнати от системата, избирайки посредствени проекти вместо интересни филми с добри режисьори. Само вижте какво се случва със съучастниците на ДеБоуз в Уестсайдска история – Майк Файст и Дейвид Алварес не са се появили в нищо значимо оттогава (имаме надежда само за The Bikeriders), а Рейчъл Зеглър се хаби за забравими франчайзови предложение.

Сега получаваме пръв поглед към първата главна роля на Ариана ДеБоуз, и макар и впечатленията ни да са смесени, определено има потенциал. Филмът се нарича I.S.S. и представлява трилър, развиващ се на Международната космическа станция. Можете да видите първия трейлър тук:

Основната идея на I.S.S. ни се стори любопитна – когато огромен международен конфликт избухва на Земята, мирът между американските и руски астронавти на МКС бива смутен и сега те трябва да се борят за контрол над това важно, клаустрофобично пространство. Не очакваме тук да получим особено комплексен поглед към съвременните политическите действителности, но като основа за жанрово филмче, което цели да изобрази някои социални напрежения и страхове, това никак не е лоша идея. Визията на филма изглежда достатъчно приятна, макар и малко посредствена, така че определено бихме му хвърлили един поглед.

Какво казва това за Ариана ДеБоуз? От една страна, това очевидно е вълнуващ шанс за нея да се докаже като актриса в главна роля, способна да носи цял филм на раменете си (макар че не е ясно това доколко ще бъде вярно, тъй като I.S.S. определено изглежда като ансамблов филм). И се радваме, че е избрала изцяло оригинален проект, който се насочва към кината. От друга страна, режисьорката на филма е Габриела Коупъртуейт, чиято филмография е изградена изцяло от проекти, които общо взето „не съществуват“ – две биографични драми, Меган Лийви и Our Friend, и няколко документални филма, най-известен от които е Blackfish. Не това е обещаващият талант, зад който една млада, издигаща се звезда трябва да застане според нас, и резултатите си личат от трейлъра на I.S.S., който ще се насочи към кината през януари месец и определено изглежда подобаващ за тогава.

Но човек никога не знае – всяка година по това време си търсим някой качествен, януарски trash трилър и рядко нещо ни грабва, така че може това да е откритието на зимата на 2024.

I.S.S. e режисиран от Габриела Коупъртуейт и написан от Ник Шафир. В ролите участват Ариана ДеБоуз, Крис Месина, Пило Асбек, Джон Галагър Младши, Коста Ронин и Маша Машкова.

Премиерната дата е 19 януари, 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *